Büyükşehir vidanjör ücretlerini indirdi

Büyükşehir vidanjör ücretlerini indirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yoğun şikayet ve başvurular sonrasında kent merkezinde ve dış ilçelerdeki vidanjör ücretlerinde indirim kararı aldı

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı olağan görüşmelerine önceki gün Meclisİkinci Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında başladı. Meclis, tüm ilçeler ve mahalle statüsü kazanmış köylerde uygulanacak vidanjör ücretlerinde indirim yapılmasına ilişkin önergeyi de görüştü. Oy birliğiyle alınan kararla vidanjör ücretlerinde indirim yapıldı.

MERKEZDE 25 KÖYLERDE 15 TL OLDU

Buna göre Büyükşehir’e bağlı tüm ilçeler, merkez mahalleler ve bağlı diğer yerlerde uygulanacak vidanjör ve tazyikli su hizmetine ilişkin ücret her sefer için 25 TL olarak belirlendi. Mahalle statüsü kazanmış köyler ile Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Mamak, Sincan, Etimesgut, Gölbaşı, Çubuk, Akyurt ilçelerine bağlı köyden mahalleye dönüşen yerlerde ise vidanjör ve tazyikli su hizmeti 15 TL olarak belirlendi.

HAVZADAKİ KÖYE YÜZDE 50 İNDİRİM

Ayrıca içme suyu havzasında bulunan köyden mahalleye dönüşen yerlerde de vidanjör ve tazyikli su ücretinde yüzde 50 indirim uygulanması kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da kanalı bulunan tüm yerleşim yerlerinde daha önce KDV dahil 190 TL vidanjör ücreti alınıyordu. Bu ücret kanalı olmayan yerlerde ise 25-75 TL arasında değişiyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.