Büyükelçilere İadeyi Ziyaret

Büyükelçilere İadeyi Ziyaret

İç Anadolu’nun en büyük festivalini düzenleyen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Festivalden önce ve festivalde sonra ilçeye gelerek festivale destek olan Büyükelçilere iadeyi ziyaret yaptı.


Başkan Tuğluca sabah erken saatlerinde başladığı iadeyi ziyaretin ilk durağını yavru vatan büyükelçisi Dr Gazi Tameroğlu oldu. Dr. Gazi Tameroğlu"na festivale katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Tuğluca festivalin anısına plaket takdim etti. Ayrıca adına festival düzenlenen ünlü çubuk turşusundan hediye etti..



Daha sonra sırasıyla Bosna Hersek Büyükelçisi Nada Jankovic, Bangladeş Büyükelçisi Muhammed İshtiaq ve Malezya Büyükelçisi Dato Saipul Anuar"ı ziyaret eden Başkan Tuğluca, Büyükelçilere 3. Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline katkılarından dolayı teşekkür etti. Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca Büyükelçilere ilçeyi ve festivali hatırlatacak festival plaketi takdim etti.

Ziyaret de Bangladeş Büyükelçisi Muhammed ishtiaq"ın ülkesinin Türkiye ve Atatürk"ü çok sevildiğini belirterek şunları söyledi;” Ülkemiz bağımsızlık mücadelesinde Atatürk"ün bağımsızlık mücadelesini örnek almıştır. Atatürk"ü ve Türkiye yi hiç görmeden, Atatürk adına dünyanın en uzun şiirini, Bangladeşli halk şairi yazılmıştır” dedi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” Festivalden önce ilçemize gelerek bizleri ziyaret eden ve festival hakkında bizden bilgi alan büyükelçilerimiz, ayrıca festival esnasında açılışından bitimine kadar festivalimizi izleyerek ilçemizi ve bizleri onurlandırmışlardır. Festivalimizde dört gün boyunca açtıkları stantlar ile kültürlerini, geleneklerini, göreneklerini ve ürünlerini katılımcılara sergileyerek festivale ayrı bir boyut kazandırmışlardır”.

Ziyaretlerin çok olumlu geçtiğini belirten Başkan Tuğluca sözlerine şöyle devam etti. “Dostlukların pekiştirilmesi, ülkemizin ve İlçemizin tanıtımının yapılması adına çok önemli görüşmeler yapılmıştır, 3. Uluslar arası Çubuk Turşu Ve Kültür festivalinin değerlendirilmesi yapıldığı gibi 4.Festivalimize şimdiden kendilerini davet ettik.

“Bizlere göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı kendilerine şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim” dedi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.