Büyük Ankara Rallisinin Çubuk ayağı tamamlandı

Büyük Ankara Rallisinin Çubuk ayağı tamamlandı

Çubuk'u tanıtmak,Karagöl'ün doğal güzelliklerine dikkati çekmek ve terör olaylarını kınamak için klasik otomobillerin yarıştığı Büyük Ankara Rallisinin Çubuk ayağı tamamlandı.

Çubuk'u tanıtmak,Karagöl'ün doğal güzelliklerine dikkati çekmek ve terör olaylarını kınamak için klasik otomobillerin yarıştığı Büyük Ankara Rallisinin Çubuk ayağı tamamlandı.

Çubuk Belediyesi tarafından organize edilen, Ankara Klasik Otomobilciler Derneği (AKOK) ve AnkaraOtomobil Sporları Derneği (ANOK) katkıları ile düzenlenen Klasik Otomobiller Rallisi'nin Çubuk ayağı tsona erdi.Ankamall önünde başlayan ve 40 klasik otomobilin katıldığı rallide, toplam 140 kilometre yol yapıldı.

Yarışa katılan klasik otomobillerin üzerlerinde Türk Bayrakları ve plakalarında "Terörü lanetliyoruz" yazılarının olduğu görüldü. Belli sürede belli kilometre yol alarak gerçekleştirilen yarışın startını Karagöl'de Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Durmuş Kıran verdi.

Atatürk Parkı'nda ve Karagöl'de sergilenen klasik otomobiller, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.Yarışın sonunda dereceye girenlere kupa ve sponsor destekli çeşitli hediyeler verileceği belirtildi.

İzmir Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Muharrem Ceylan, ralli için İzmir'den geldiklerini ve Çubuk'ta olmaktan son derce mutlu olduklarını söyledi.Ceylan, "Bu araçları İzmir'den buraya getirmek büyük bir emek ve fedakarlık gerekiyor. Çok yaşlı oldukları için bu araçlar kurtarıcılarla buraya geliyor" dedi. 

Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü Üyesi Fatih Çetin, iki gün süren ralliyi sağ sağlam tamamladıklarını kaydetti. Ankara - Karagöl etaplarının Ankamall önünde tamamlanacağını ifade eden Çetin, "Çok güzel geçiyor. Ankara dışından ve Ankara'dan gelenlere Karagöl'ü tanıttık" diye konuştu.

Sık sık terör olayları ve şehit haberlerinin yaşandığını hatırlatan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, "Biz düşük yoğunlukta festivali gerçekleştirmek istedik. Bu festivalde sadece sportif faaliyetler olacak. Festivalimiz Çubuk'a çok yakışan bir festivaldi. Ama şuanda yaşadığımız süreç ve şehitlerin olması festivalin bu şekilde olmasını gerektirdi. Ben sizlerin Çubuk'a ilgisi için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu etkinlikten dolayı Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Tuncay AcehanBeye ve ekibine de teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü Başkanı Nevzat Türksever de, şehit haberlerinin geldiği günlerde böyle bir organizasyonu yapmakta tereddüt ettiklerini ancak vatandaşların moralinin yükselmesi açısından yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Kaynak: https://www.haberler.com/buyuk-ankara-rallisinin-cubuk-ayagi-tamamlandi-7693187-haberi/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.