Bünyamin Çevik’ ten konferans

Bünyamin Çevik’ ten konferans

31.07.2008 Perşembe günü Çubuk aile yaşam merkezinde düzenlenen müzik konulu konferansa Bünyamin Çevik konuşmacı olarak katıldı.

 

Konferansa öğrencilerin ilgisi üst düzeyde idi. Çok sıcak bir şekilde karşılanan bünyamin Çevik konferansta kendisini müzik hayatını ve gitarı tanıttı. Çok keyifli geçen sohbetin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Sorular arasında dikkat çeken sorular vardı.

 

Soru: Müzik hayatınıza nasıl başladınız?

 

Cevap: Lise yıllarımda başladığım müzik hayatımda 2003 yılı benim için dönüm noktası oldu. İlk olarak özel derslerle başladığım kurs işine daha sonra halk eğitimde devam ediyorum. Aynı zaman şuan radyo kervanda Çarşamba ve Cuma akşamları Grup şavkı grubuyla saat 22:00 da hüzün mısraları adlı programındayım.

 

Soru: Çubuktaki Müzik gelişimini ve gitara bakış açısını nasıl buluyorsunuz?

 

Cevap:Bence bu yıl çubuk gerçekten gitarı benimsedi. Önceden bu kadar ilgi yoktu ama bence bu normaldi çünkü çubuk gitarı tanımıyordu sonuçta bir estüromanı bir yere tanıtmazsanız kimsenin sevmesini ilgilenmesini bekleyemezsiniz. Ama bence çubuklu gençler bu konuda çok başarılı.

 

Soru: Müzik için üniversiteyi bıraktığınıza pişmanmışsınız?

 

Cevap:Bu konuda kötü örnek olmak istemem. Tabi ki günümüz şartlarında üniversite çok önemli. Ama alternatif bir iş imkanım olduğu için pişman değilim. Ama olmasaydı her halde bırakmazdım.

 

Soru: Engelli olarak bu işleri yaparken karşılaştığınız sorunlar nelerdir  ve bunları nasıl aşıyorsunuz?

 

Cevap: öncelikle şunu söylemek isterim engelli veya engelsiz her insanın iş alanında karşılaştığı sorunlar vardır. Tabi ki bende zaman, zaman sorunlarla karşılaşıyorum. Bence sorunlar insanların beyinlerinde çözülüyor. Sorunu aşmak ve umursamamak bizim elimizde. Bunun içinde hayata pozitif bakmayı pes etmemeyi öğrenmeliyiz. Unutmamalıyız ki isteyince imkansız diye bir şey yoktur.

 

Soru: Geleceğe yönelik planlarınız nelerdir?

 

Cevap: Öncelikle daha yolun başındayım. Şuan ki devam ettiğim müzik grubumun daha da ileriye gitmesi için elimden geleni yapıyorum. İlerdeki hedeflerimden bir tanesi ise müzik grubum la farklı şehirde konserler vermek. Gitar eğitimine gelincede bence çok keyifli bir iş öğretirkende bir şeyler öğreniyor insan. Yıllar sonra geçmişe baktığımda yaptığım işlerin insanlara yararlı olduğunu görmek en büyük mutluluktur benim için.

 

Soruların ardından Bünyamin Çevik" in öğrencilerinden oluşan müzik grubunun dinletisiyle konferans son buldu. Çok keyifli geçen sohbetin ardından Bünyamin Çevik salondan alkışlarla ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum