BÜLENT ÇAĞLAR’DAN STK’LARLA İSTİŞARE TOPLANTISI...

BÜLENT ÇAĞLAR’DAN STK’LARLA İSTİŞARE TOPLANTISI...

“Hep Birlikte Yeni Hedeflere Yeni Projelerle Her Şey Çubuk İçin” sloganı ile yola çıkan AK Parti Çubuk Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Çağlar; Yıllar önce çalıştığı, ekmek yediği, kendisine sahip çıkıldığı ilçeye vefa borcunu ödemeye geliyor…

 ŞUAYİP  YAMAN

 

Ak Parti Çubuk Belediye Başkan aday Adayı Bülent Çağlar İlçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile  Şahan Pide ve Kebap Salonu’nda yemekli bir  “İstişare Toplantısı” gerçekleştirdi.  Kendisini tanıttı, projelerini anlattı ve destek istedi. 

 

Bülent Çağlar Kimdir?

 

1990 yılında eşinin memleketi olan Çubuk ilçesinde Belediye Su Endeks görevlisi olarak işe başlayan Bülent Çağlar, belediyenin birçok biriminde görev yaptı.

 

Bu dönem içerisinde çok maddi sıkıntılar çekmiş ve bu zor zamanlarında, Çubuklu arkadaşları ve dostları ona sahip çıkıp yanında oldu.

 

Belediye de 10 yıla yakın görev yaptıktan sonra Belediye’den ayrılarak ilk olarak otomotiv sektörüne girdi.

 

Daha sonra kendi şirketini kurarak toptan kuyumculuk ve yemek ihalelerine girmeye başladı.

 

Devletin yaptığı birçok projede yer almış;  Şahsı adına “yemek fabrikası” kurarak, 2000 ile 5000 kişi arası olan personele yemek hizmeti vermiştir.

 

İzmir Aliağa Şakran Cezaevi Kompleksi,

 

Kıbrıs Oval Otel,

 

Niğde Toplu Konut İdaresi,

 

Gaziantep İş Merkezi,

 

Sincan F-tipi Cezaevi Kompleksi ve birçok inşaat ve yemek projelerinde yer alarak, büyümeye devam etmiştir.

 

Halen EGEMEN GRUP  A.Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir.

 

Bu günlere gelmesindeki  en büyük etkenin Çubuk ve Çubuk halkı olduğunu söyleyen Bülent Çağlar, Çubuk’un kendisine bir hayat üniversitesi olduğunu; hayatı, tecrübeyi, para kazanmayı, insana sevgiyi ve  insanlara sahip çıkmayı öğrettiğini ifade etti.

 

Aday gösterilsin veya gösterilmesin her zaman Çubuk ve Çubuklunun yanında olacağının altını çizen Bülent Çağlar konuşmasına şöyle devam etti;

 

Saygıdeğer hemşerilerim;

 

Bir zamanlar muhtar bile olamaz diye haksız usulsüz bir şekilde cezaevine konulan Sayın Genel Başkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN‘ ın  kaderini yaşamış bir hemşeriniz ve enişteniz olarak yatırımlarını yapmak,

 

Yeni bir Çubuk yaratmak, işsizliği çözmek,

 

İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmek, 

 

“Daha yaşanabilir bir Çubuk için” İlçe halkının sevgi ve güveninin gücüyle, büyüyüp gelişirken sahip olduğu değerleri de koruyarak, siyasi kimliğimle değil işadamı kimliğimle değer  ve istihdam yaratmaya geliyorum.

 

Ayrıca, kendi gelirlerimin bana yeterli gelmesi nedeniyle aday olur da başkan seçilirsem Belediye’ den alacağım maaşımın tamamının noterden onaylı olarak her ay “ Çubuk Terör Mağdurları Derneği”ne bağışlayacağımı bildirir ve  bu vatan için canlarını veren aziz şehitlerimize bir müze binası yaptıracağımı taahhüt ederim.

 

Şayet aday olur da seçilirsem Belediye Başkanlığı hizmetim süresince Belediye’nin resmi makam aracı yerine kendi özel aracımı kullanacağım ve tahsis edilen şoförün yerine de uzun yıllar bana hizmet eden kendi şoförümü  tercih edeceğim.

 

Bu süreç zarfında bu kalemle ilgili masraflarımı Belediye’ye yansıtmayacağımı şimdiden bildiririm. En çok önemsediğim projelerim;

 

“Aile Yardım Fonu”

 

Maddi durumu iyi olmayan ailelere yiyecek, giyecek ve eğitim desteği.

 

“Çubuk Çayı’nın ıslahı”

 

Gerek kokusu gerekse görünüşü açısından kötü durumda olan Çubuk Çayımızın yeniden temizlenip, çevresinin düzenlenmesi.

 

”Köy Yollarımız”

 

İlçemize bağlı olan tüm köylerimizin yollarının yeniden düzenlenmesi.

 

“Termal Tesisimiz”

 

Melihşah Termal tesisinin restorasyonunun tekrar yapılarak, Çubuğa kazandırılması.

 

“Yeşillendirme ve Işıklandırılma Çalışması”

 

Yıllardır değişmemiş olan Esenboğa -Çubuk yolu ağaçlandırılıp ışıklandırılması.

 

“ Karagöl”

 

Karagöl mesire alanının düzenlenerek halka açılması ve turizme kazandırılması.

 

“Tarıma Destek”

Çubukta organik tarıma geçişin hızlandırılması ve tarımla uğraşan tüm çiftçiye, Belediye ziraat mühendisleri kontrolünde ücretsiz destek verilmesi.

 

“Hayvancılığa Destek”

 

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza Belediye veterineri kontrolünde ücretsiz destek hizmeti verilmesi.

 

 “Ücretsiz Wifi”

 

Çubuk merkezinde halka ücretsiz wifi hizmeti vereceğim.

 

“Eğitim”

 

 Özel/vakıf üniversiteleri ile görüşülüp, ilçe bünyemizde üniversite yada yüksek okul kurulmasını sağlamak.

 

“Çubuk AVM”

 

İlçemiz bünyesine modern bir AVM açılmasına olanak sağlayarak, bu AVM de çalışacak personelinin Çubuk halkından seçilmesi şartıyla işsizliği destek vermek ve başta önemli ve ünlü olan giyim markalarının  Çubuk bünyesinde kazandırılması.

 

“Her Evden Bir Çalışan”

 

Kendi çevremdeki iş adamı dostlarım vasıtasıyla birkaç tane fabrika kurdurup burada çalışanların her evden bir çalışan sloganıyla işsiz gençlerimize istihdam yaratacağım.

 

“Bizim TV’miz bizim Gazetemiz”

 

Yerel TV kanalımızın kurulması, Yerel gazetemizin tekrar aktif hale getirilmesini sağlayacağım.

 “Çubuk Mezarlıklarının Yeniden Düzenlenmesi”

Bakımı ve yeniden elden geçirilmesi, her mezarlıkta mescit yapılması sıcak suyun temini.

“Göz Hastanesi”

Ankara’nın en büyük ‘Göz Hastanesi’nin Çubuk’ta kurulması.

“Silah Fabrikası”

Üzümlü Silah Fabrikası’nın Çubuk’a getirilmesini sağlayacağım.

Yukarıda sıraladığım projelerimin yanı sıra daha birçok proje ve yeniliklere ben imza atacağım.

Ayrıca; İlçedeki polis sayısının yetersiz olduğunu öğrendim. Çözüm için derhal harekete geçtim ilgili mercilerle görüştük. İlçemize bu ayın sonuna kadar 50 polis takviyesinin sözünü aldım. İnşallah en kısa zamanda bu sorun çözülmüş olur.

Broşürlerindeki vaatlerinin senet olduğunu belirten Bülent Çağlar; “Ben sadece devlete değil (bizde her şeyin devletten beklendiğine dair genel bir zihniyet hâkim) kendime ve iş sahibi arkadaşlarıma güveniyorum.

Başkan olduğumda ilk iş olarak;

  • İşsizliği ve madde bağımlılığını da çözeceğim.
  • Memur zihniyetine son vereceğim.

 09:00-17:00 arası mesai mefhumuna alışmış memur zihniyetini bırakacağım. Benim yönetimimde mesai mevhumu olmayacak, 7/24 saat vatandaşa hizmet esas olacak.

Konuşmalara geçildi;

Çubuk Yıldırım  Beyazıt Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Beşir Koçak, İstişareleri şıkça yapmalıyız. Bu bir hizmet yarışıdır. Mevla’m hayırlısını versin. Size çıktığınız yolda başarılar dilerim.

Çubuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celalettin Rumi Türkoğlu, Bülent kardeşimi çocukluğundan beri bilirim, iyi tanırım.

Belediye başkanının ilçeyi iyi tanıması, insanları ile iyi ilişkilerde bulunması lazım. Bu meziyetler Bülent kardeşimizde var.

İnşallah başarılı olur. Çıktığı bu yolun gönlünce olmasını dilerim. Başarılar...

Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyonu Başkanı Ramazan AKPINAR, “ İlçe için vaatlerinizi Belediye Başkanı olmadan da gerçekleştiremez misiniz? Anlattığınız kadarıyla bu güce sahipsiniz. Bunun sözünü şimdi burada verebilir misiniz?

İlçemizde bir işyeri kapatılıyor yerine bir başkası yapılıyor. Örneğin Serum Çiftliği kapatıldı. Otonomi yapıldı. Bunların her ikisi de faaliyette olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

İlçemizden milletvekili çıkartamıyoruz. Ama bürokratımız da yok. Neden çubuk’tan da üst düzey bürokratlar çıkmıyor?

Aday olmasanız da ilçeye hizmet vermenizi temenni ederim. Çıktığınız bu yolda başarılar dilerim.

Bülent Çağlar; “Diploma iş yapmaz. Ben 1990 yılında temizlik işinde çalıştım. İşimi hiçbir zaman küçümsemedim, arsınmadım.

AK Parti Çamlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Cengiz Gürsoy, “ Bence esnaf veya bir iş adamını başkan olarak seçin..

Biz Çubuk’un nasıl geri kaldığını, itelendiğini içeren dosyaları hazırladık. Bunları hayata geçirerek sorunların üstesinden geleceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız, “Bana sorunlarla değil, çözüm önerilerinizle geliniz“ diyor. Biz bu üslup ve görüşten yola çıkacağız.

Biz muhtarlarımızın sorunlarını biliyoruz. Önümüzdeki günlerde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Çubuk’a gelecek. Sorunları muhtarlarla birlikte oturup birlikte çözeceğiz.

Daha önce de ifade ettiğim gibi işsizliği de ve madde bağımlığı ile ilgili sorunları da oturup birlikte çözeceğiz. 

Ben Çamlıdereliyim. Çamlıdere’nin belediye başkan aday adayıyım. Bizim ilçemizde de Partimizden 13 aday var.

Çamlıdere küçük ama şimdiye kadar 2-3 milletvekili çıkarttık. Çünkü ortak sorunlarımızda hemen bir araya gelir, birleşiriz.

Bir ilçenin 84 muhtarı bir il başkanı ile görüşemiyorsa bunda bir tuhaflık var demektir. Bu çok yanlış.

Güç sizde. Ama kullanmasını bilirseniz...

Biz yıllar önce birlikte hareket ederek eski Ankara milletvekilleri Abdurraman Oğultürk ve Bekir Adıbelli’den bile hizmet aldık.

Ne zaman bir berber, bir marangoz, bir terzi milletvekili, bakan oldu biz o zaman kazanırız.

Bülent kardeşimiz çubuk için büyük bir kazanç. Bülent Beyi başkan adayı yaptırıp, seçerseniz “uyumayan” bir başkanınız olur.

Bülent Çağlar, Çubuk ve Çubuk halkına hizmet edecek, neferlik yapacak bir başkan lazım. Beni seçin demiyorum. Beni seçmezseniz ben değil Çubuk kaybeder.

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, “Bülent kardeşimizi yıllar öncesinden 1990’dan beri tanırım.

Bence Bülent kardeşimizin, “5 yıllık başkanlık maaşımı Terör Mağdurları Derneğine bağışlayacağım” demesi herkese örnek olmalı.

Kardeşimize çıktığı bu yolda başarılar dilerim.

Bülent Çağlar, “Şimdiye kadar bağış ve yardımlarımı Müge Anlı’nın programlarında dile getirdiği kurum ve kişilere gönderiyordum. Bundan böyle bu yardım ve bağışları ilçeme özellikle Çubuk Terör mağdurları Derneği’ne yönlendireceğim.”

Çubuk Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Demirtaş, İstişare çok önemli. Tanıtım ve istişare çok önemli İstişare bizim geleneğimizde çok önemli. Bireysel görüşler ve fikirler çok önemli.

Kardeşimizin de diğer bazı aday adayları gibi olarak hayırlı bir girişimi var. Kendisine çıktığı hayırlı bu yolda başarılar diliyorum.

Yüce Allah, “İstişare edin” diyor.

 İstişare etmeniz sizi aydınlığa çıkartır.

 Peygamberimiz bir hadisinde “haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” Buyurmuşlardır.

Bu nedenle eleştiri de olmalıdır.

Rabbim hakkınızda hayırlı ise siz nasip etsin.

Suffa Derneğimiz de güzel Çubuk’umuzu, Vişnesi ve Çubuk Turşusu’nun yanında hizmete girdiğinde 250 kişi kapasiteli Kız Kur’an Kursu ile tanıtacaktır.

 SUFFA Derneğimiz hayırseverlerimizin desteği ile yükselmeye devam etmektedir.

Şimdilerde önceliğimiz Konferans Salonumuzun çatısının bir an önce hemen örtülmesi. Çünkü yağmurlar başladığında su alması muhtemel. Sizden bu konuda destek ve katkı bekliyoruz.

 Bülent Çağlar; “Hayırlı bir işe girişmişsiniz. Tabii ki yardımcı oluruz. Siz bu konuda bana bir dosya hazırlayıp verin. Gereğini yapmaya çalışırız.”

Meşhur Dibek Kahve Evi sahibi Burak Öztürk, Ben kahve imalatçısıyım. Çubuk2un yöresel ürünleri meşhur. Ama yeterli tanıtımı yapılmıyor.

Müracaatım olduğu halde ben bile şimdiye kadar yetkili mercilerden bir destek görmedim.  

Bülent Çağlar, Biz göreve geldiğimizde ilçede çalışan, üreten herkese elimizden geldiği destek ve katkıda bulunacağız. Bunun için varız.

Gözlük Çerçeve Fabrikası kuracağız. Burada 70 bayan kardeşimiz çalışacak.

Çubuk’ta 25 yıl kaldım, kimseyle kavga etmedim. Bu günleri 25 yıl önce rüyamda görsem inanmazdım.

Madeni ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Satılmış Koçak, Kim gelirse gelsin Sanayi’ye, sanayiciye faydalı olmasını istiyoruz. İşyerlerimiz ufak. Toplantılarımızı bile yanı başımızdaki caminin avlusunda yapıyoruz.

Buna rağmen kiralar aldı başını gidiyor. Böyle bir şey olur mu? Biz nasıl iş yapacağız, çocuklarımıza nasıl ekmek götüreceğiz.

Çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum.

Çubuk Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı, Harun Yazıcı,  Bize değer verdiğiniz için teşekkür ederiz. Üzerimize düşen görevi seve seve yaparız.

Bizim; elmamız, vişnemiz, armudumuz kamyonlarla dışarıya taşınıyor.  Çubuk’ta bir “Meyve Suyu Fabrikası” kurulması gerekir.

İlçemizin şu andaki ihtiyaçları ile ilgili bir işletme açmanızı temenni ediyorum.

İlçemizin asayiş ve güvenliği için sayenizde Yunusların (Motosikletli Polis Yunuslar) gelmesi de takdire şayan, sevindirici bir olay.

Çıktığınız bu hayırlı yolda başarılar dilerim.

Aday Adayı Bülent Çağlar; Öğrendiğim kadarıyla 10-11 Başkan aday adayımız varmış. Kim iş yapacaksa o gelsin...

84 muhtarımla, kadın kollarımla, gençlik kollarımla, teşkilatımla, iş adamı kimliği ve Gücümle, Çubuk’u şaha kaldırmaya geliyorum; İşsizliği, fakirliği, çaresizliği yaşamış bir kardeşiniz olarak sizi en güzel ben anlarım diyorum.

Bir zamanlar sizler bana sahip çıktınız sıra bende Çubuk ...”

dscn3522-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.