Bir insan Peygamber'e bu kadar mı saygısız olur!

Bir insan Peygamber'e bu kadar mı saygısız olur!

Zülfü Livaneli'den Sav'a: Bir insan Peygamber'e bu kadar mı saygısız olur!

Hz. Muhammed'e (sav) ve hac ibadetine yakışıksız ifadeleri sebebiyle kamuoyunun özür beklediği CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a bir tepki de Zülfü Livaneli'den geldi.

Önder Sav'ın ifadesi alındı

CHP'nin eski milletvekili Livaneli, Vatan Gazetesi'ndeki köşesinde Sav'ın alaycı sözlerini onun ruh haline bağladı. 'Genel Sekreter' başlıklı yazısında Livaneli şunları kaydetti: "Ölmeden önce hacca gitmek için yalvaran yaşlı bir adamın Peygamberi'yle alay etmek nasıl bir ruh halinin işaretidir? Ben hayatımda, bırakın siyasetçi olmayı, o yaşa gelmiş hiçbir insanın kendi halkının değerlerine karşı böyle bir münasebetsizlik yaptığını görmedim. Bir insan Peygamber'e karşı bu kadar mı saygısız olabilir!"

Zülfü Livaneli, sadece Önder Sav'ın değil tüm CHP üst yönetiminin halkın değerlerine yabancı olduğunu savundu. Ayrıca Baykal ile Sav arasında da çekişme olduğunu öne sürerek, CHP liderini 'kaplanın sırtına binmiş bir insana benzetti: "Oradan inemez çünkü indiği anda kaplanın kendisini parçalayacağını bilir." Sav için 'Karanlıklar prensi' nitelemesi yapan Livaneli, "Bir romanda genel sekreteri anlatmam gerekse herhalde şu sözleri seçerdim: Zayıf bir gövde üzerinde vahşi kuşları andıran bir kafa, gri gözlere yerleşmiş zalim bakışlar ve ince dudaklarda alaycı bir gülümseme." ifadelerini kullandı. Sav'ın insan sıcaklığı taşıyan bir tek davranışını, bakışını görememekten yakınan Livaneli, şunları kaydetti: "Kapalı ilişkilerin, hesapların, kitapların adamıdır. En büyük başarısı, kişiliğini bunca yıl gözlerden uzak tutmayı başarmış olmasıdır. Karanlıkta gezdiği için yakalanmamıştır. Ta ki hacca gitmek isteyen partiliye verdiği cevaba kadar." Meclis'te kanlı bıçaklı olanların bile birbirine 'sayın' diye hitap ettiğini hatırlatan yazar, "Bir insan Peygamber'e karşı bu kadar mı saygısız olabilir!" tepkisini gösterdi.


İstanbul, Zaman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum