Bina hırsı canına mal oldu

Bina hırsı canına mal oldu

Binanın göçmesinin sebebi belli oldu. Belediye, 'zemin bozuk bina yıkılır' diye izin vermedi. Kaçak inşaatı mühürlendi, mahkeme kararıyla başladığı binanın altında kalıp öldü.

Gümüşoluk Köyünde Yılmaz Akkaya adlı işadamının bina hırsı canına mal oldu. 65 yaşındaki Yılmaz Akkaya, Saray Beldesi'ne bağlı Gümüşoluk Köyü'nde bir yıl önce elektrik malzemeleri üretecek fabrika kurmaya karar verdi.

Belediye, yaptığı inceleme sonunda zeminin inşaata müsait olmadığını belirterek imar izni vermedi. Belediyenin olumsuz raporuna rağmen inat eden Akkaya, yine de inşaata başladı. Belediye ekipleri bunun üzerine, inşaatı kaçak ve ruhsatsız olduğu için mühürledi. Akkaya'ya inşaatın 28 Ekim'e kadar yıkılması için de süre verdi. İnşaatında ısrarlı olan Akkaya, idari mahkemeye başvurdu.

GÖÇÜK ALTINDA KALDI


Adım adım kendi ölümünü hazırlayan Akkaya'nın isteği nihayet oldu. Mahkeme, belediyenin yıkım kararının yürütmesini durdurarak inşaata 'devam' dedi. Önceki gün sabah saatlerinde inşaata beton atılırken göçük meydana geldi. İnşaat sahibi Yılmaz Akkaya ve 6 işçisi göçük altına kaldı. Akkaya ve Recep Aslan'ın göçük altında cesedi çıkartılırken, 5 işçi ise yaralı olarak kurtarıldı. Belediyenin yıkım kararının ısrarla karşısında duran Akkaya'ya fabrika inşaatı mezar oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.