Beyninizi Kiraya Vermeyin

Sevgili dostlarım,

Kendimizden söz etmek istemiyoruz ama ne yapalım yaptığımız işlerden bahsederek kültürel değerlerimizi hatırlatma niyetimizde olduğunu bilmenizi isterim.

 

Malumlarınız olmalı geçtiğimiz günlerde "Güncelle Kendini" isimli kişisel gelişim ve motivasyon konularında verdiğim eğitimlerin konusu kitap haline getirildiğinde fakirin 8. kitabıydı. İşte bu konuda eğitimlere hız vererek devam ediyoruz. Resmi ve özel kurumlara verdiğimiz bu eğitimde iş başarısı ve mutluluğu yakalamanın püf noktalarını hatırlatıyoruz. Ve dinleyenlere soru işareti ve ünlem ile bırakıp onların parantez açmalarını ondan sonra parantezimizin içini doldurmalarını bekliyoruz.

 

Sevgili dostlar,

Eğitimlerimizde "Beyninizi kiraya vermeyin!" ifadesinde yerini bulan fıkralar, karikatürler ve diğer objeleri de değerlendirerek güzel insan olabilmenin de erdemlerini hatırlatıyoruz.

 

İşte bu doğrultuda ilk önce Çorum Atatürk Lisesi ardından da Merzifon İmam-Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle birlikte olduk.

 

Çorum Atatürk Lisesi yönetim ve öğretmenlerini yürekten tebrik etmek istiyorum. Kendilerine orada söylediğim iltifat dolu cümlelerin gerçek olduğu bilinciyle arkalarından da “ Çorum Atatürk Lisesi bir okul olarak görevini ve Çorum"da kültür, sanat ve diğer etkinliklerde de ev sahipliği yapan bir kuruluştur.” diyorum.

 

Merzifon İmam-Hatip Lisesi ziyaretimizde de tanışıklığımızın verdiği sıcaklıkla ev sahibi olmanın rahatlığını hissederek rahat bir sohbet ettik öğrencilerimizle. Öğretmenlerimizin de yakın ilgileri sonrasında her iki okulumuzun öğretmen ve öğrencilerine de kendilerini güncellemeleri için reçetemiz olan kitabımızı imzalayarak elveda dedik.

Evet, beynimizi kiraya vermeyelim diye başlık attık amma konuya ilişkin hiçbir kelam etmedik. Dedik ya beyninizi kiraya vermeyin kendiniz düşünün, başkalarının aklını kullanırken de öncelikle tartıp ondan sonra değerlendiriniz.

Güzel Çubuk"un güzel insanları sıcak siyasi gelişmeleri başka yazarlarımıza bıraktık. Hoşçakalın(ız)..

 

 

 

Bu yazı toplam 1587 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar