Belediye Şehit Mezarlarını Düzenliyor

Belediye Şehit Mezarlarını Düzenliyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehit mezarlarının süslenmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehit mezarlarında yeni düzenleme yapılacak. Nüfusu oranıyla en çok şehit veren ilçe olan Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan şehit mezarları bitkilerle süslenecek.

Bugüne kadar terörle mücadelede 56 şehit veren ilçe olan Çubuk'ta şehit mezarları yeniden düzenlenecek. Çubuk merkez ve köylerinde bulunan mezarlıklar, Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeni düzenleme yapılarak çeşitli bitkilerle süslenecek.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehit mezarlarının süslenmesi ile ilgili yapılan bilgilendirme toplantısına Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Karakuş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan ve şehit yakınları katıldı.

'Yüreklerimiz Yansa da Her Şey Vatan İçin' projesi kapsamında şehit mezarlarına minyatür güller, sedun, altın kolye, dört mevsim dayanabilen süs bitkileri ve çeşitli mazı çeşitleri dikilerek süslenecek. Proje kapsamında eksiği olan mezarlıkların tadilatları da yapılacak.

Şehit mezarlarının süslemesinde kullanılacak bitkiler hakkında toplantıya katılanlara bilgi veren Peyzaj Mimarı Zehra Betül Bayraktar, süslemede kullanılan bitkilerin ilçenin coğrafi, toprak ve tabiat şartlarına uyum sağlayacak bitkilerden seçildiğini belirtti. Bitkiler ve bakımı hakkında da bilgilerin verildiği toplantı toplu fotoğrafın çekilmesiyle son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum