Bedava kurslar iş sahibi yapıyor

Bedava kurslar iş sahibi yapıyor

Kursların tamamı ücretsiz! 56 ayrı branşta eğitim veriliyor ve yüzlerce kişiye ekmek kapısı aralıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen BELTEK kursları yoğun ilgi görüyor. “Bir yaşam boyu eğitim” sloganıyla bugüne kadar 100 bine yakın kişinin mesleki teknik donanım kazandığı kurslar da eğitim üniversitenin merkez ve Çubuk yerleşkelerinde veriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından 1999 yılında faaliyete geçirilen ve bugüne kadar 100 bine yakın kursiyerin eğitim aldığı Belediye Teknik Eğitim Kursları (BELTEK) 52. dönem kurslarına kayıtları başladı. Kursiyerler, Gazi Üniversitesi Merkez ve Çubuk Yerleşkelerinde iki ay boyunca 56 ayrı branşta ücretsiz eğitim alabilecek. Kursiyerler kayıtlarını BELTEK"in resmi web sitesi ve kayıt kab+ul bürolarından yaptırabilecek. Kayıtlar 01 Şubat 2010 tarihinde sona erecek.

SOSYAL AMAÇLI EĞİTİM PROGRAMLARI

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Belediye Teknik Eğitim Kursları(BELTEK) 10. yılında da düzenlediği 3'er ve 2'şer aylık kurslarla bugüne kadar binlerce Ankaralıya mesleki teknik eğitim verdi.

Her yıl 10 bine yakın kursiyerin eğitim aldığı kurslarda bugüne kadar 100 bine yakın kişi eğitim aldı. Kurslarda, kent halkını bilgi ve beceri sahibi yaparak kentsel bütünleşmeyi sağlamayı hedefleniyor. Kent ekonomisine katkıda bulunmak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu meslek standartlarına uygun insan gücü yetiştirmek amacıyla hizmet veren BELTEK kursları, Gazi Üniversitesi Merkez ve Çubuk yerleşkelerinde 56 branş ve 488 şubede veriliyor.

3'er aylık dönemler halinde yürütülen BELTEK kurslarından, büyük ilgi gören Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Donatımı ve Bakım Onarımı ile Web Sayfa Tasarımı gibi dallar 2'şer aylık hızlandırılmış dönemler halinde gerçekleştiriliyor. Elektronik-Bilgisayar, Elektrik, Matbaa, Yapı, Mobilya-Dekorasyon, Metal-Döküm-Model ve Makine bölümlerinden birini başarıyla bitiren kursiyerler, ayrıca İngilizce kurslarına katılabiliyor.

Ankaralıların yoğun ilgisini gören BELTEK, kurs zamanlarını hafta içi ve hafta sonu olarak düzenliyor. Kurslardan, lise, yüksek öğrenimde okuyan öğrenciler, mezunlar, halen işletmelerde çalışanlar, emekliler, işsiz gençler de yararlanabiliyor.

Kurslara kayıt yaptırmak isteyenler, BELTEK koordinatörlüğünün 202 34 78 numaralı telefonundan ya da Gazi Üniversitesi"nin http://beltek.gazi.edu.tr/ adresli ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin www.ankara-bel.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilecekler ve ön kayıt yaptırabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.