Bazlamacılara Modern Ekmek Arabası

Bazlamacılara Modern Ekmek Arabası

Hamur işleri ile ismini duyuran Çubuk’ta hamur işi ürünleri satanlar disipline edildi.




Daha önceden ilçe merkezinde Atatürk Parkının karşısında otobüs durağında el arabaları ve kasalarda satılan bazlama gözleme ve cızlamalar, bundan sonra özel hazırlanan ve tasarımı ile herkesin ilgisini çeken kapalı tekerlikli arabalarda satılacak.



“ Tarihi Çubuk Evleri Bazlama Arabalarında Yaşatılacak”



Tarihi Çubuk evlerinin neredeyse hiç kalmadığı kalanlarında bakımsızlıktan çok yıprandığı ilçede, tarihe sahip çıkmak ve yeni gelen nesile tarihi motifleri anlatmak için Çubuk Belediyesi birçok yeni faaliyetlerinde tarihi Çubuk evleri motiflerini işliyor. Bunlardan biride ilçe merkezinde düzensiz olarak faaliyet gösteren ve hijyen koşullarda satış gerçekleştirmeyen hamur işi ürünleri satanlara yapılan araçlar. Bazlama gözleme arabaları tamamı Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın isteği üzerine Kademe Amirliğince tasarlanıp ve imal edildi. Görenler tarafından çok beğenilen Bazlama gözleme arabaları halkın ve hamur işi almaya gelenlerin ilgi odağı oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” Daha öncesinden ilçe merkezinde Atatürk Parkının karşısında otobüs durağında bulunan, hiç de ilçemize yakışmayan görüntülerde ve hijyenik olmayan şartlarda satış yapan el ürünü hamur işi gözleme ve bazlamacılar bundan sonra bu araçlarda satış yapacaklar. Bazlama Gözleme arabalarının ilçemize has bir tasarıma sahip olsun istedik ve ilçemizin tarihini de ön plana çıkaracak bu araçları tasarladık. Ayrıca hamur işi yapan bayanları da Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışma neticesinde 3 aylık dönemlerde eğitime tabi tuttuk. Amacımız her şeyin en güzelini yapmaktır” dedi (H.Yiğiner)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum