Basri Uluğ'dan Resim Sergisi

Basri Uluğ'dan Resim Sergisi

Ressam Halil Basri Uluğ’un, 9. kişisel resim sergisi ‘Suluboya Resim Sergisi’ sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün sponsorluğunda 9. Kişisel resim sergisini açmaya hazırlanan Ressam Uluğ,  40 adet sulu boaya ve 8 adet tuval üzerine yağlı boya eserinden oluşan sergi, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi Sanat Galerisi'nde 23 Şubat saat 17:00"de açılacak ve 28 Şubat"a kadar gezilebilecek.

""Yaşam ve resim tarzımla diğer birçok ressamdan farklı yerde durduğuma inanıyorum"" diyen Uluğ, şu değerlendirmede bulunuyor: ""Genellikle eserlerimde çevremi, taşradaki günlük yaşamı resmetmeye çalışıyorum. Bazen geleneksel mimariyle yapılan eski bir konak, bazen yaşlı bir insan bazen de rengarenk bir manzara bu güne kadar esin kaynağım oldu""

9"uncu sergisini açmak için uzun süredir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Uluğ, eserleri için şunları söyledi,""Halktan biriyim ve halk için sanat yapmaya çalışıyorum. Son çalışmalarım manzara ağırlıklı ama kimisinde yalnızlığı, kimisinde yaşama sevincini, kimisinde hayatı anlatmaya çalıştım. Yağlı boya olarak da çalıştığım bu eserlerimi 23 Şubat"ta açacağım sergide sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyorum. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"in destekleri ile açacağım sergi benim için miladi bir öneme sahip""dedi

- HALİL BASRİ ULUĞ-

                1960 yılında Akyurt"un Elecik Mahallesi"nde dünyaya gelen ve çocuk yaşlarda Çubuk"a yerleşen Uluğ, halen Çubuk"ta ikamet etmektedir. Resme ilkokul yıllarında başlayan ve liseden sonra imkansızlıklar nedeniyle resim yapmayı barakan,  daha sonra içindeki resim yeteneğini bir fotokopicinin keşfettiği Uluğ, 1998 yılında suluboya resim çalışması yapmaya başladı. Kendine has farklı bir çalışma sergileyen ressam Uluğ, tamamen kendi becerisi ile hiç kimseden destek almadan resim yapmayı öğrendi. Sanatın büyülü dünyasında  ben de varım diyen Uluğ, Kaleycik, Akyurt, Çubuk ilçelerinde açtığı resim sergilerinin ardından, ilk defa Ankara merkezde kişisel resim sergisi açıyor.

Çubuk"ta yapılan bir ankette 2009 yılının en iyileri arasında gösterilerek ödül alan Uluğ, yaptığı tüm resimlerine seri numarası ve isim veriyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.