Başkan'dan yerel basın ile toplantı

Başkan'dan yerel basın ile toplantı

Çubuk belediye Başkanı Adem Tuğluca yerel basınla yaptığı toplantıda küresel ısınmayla birlikte su seviyesi düşen baraj ve içme suyu ile ilgili bilgiler verdi.

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'nın yerel basına verdiği yemekli toplantıya Çubuk Haber'den Osman ŞAHBUDAK, Radyo Kervan'dan Muhammet Zakir ÖZDEMİR, Çubuk Elif Gazetesi'nden Ahmet YALÇIN, Çubuk Yeni Haber Gazetesi'nden Refik BAYRAM ve Çubuk Sesi Gazetesi'nden Şuayip YAMAN katıldı.

Yapılan toplantıda Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca küresel ısınmayla birlikte, İlçemize içme suyu sağlayan Çubuk II Barajı su seviyesinin her geçen gün azaldığını ve son yılların en düşük seviyesinde olduğunu belirterek şu anda Çubuk'un 100 günlük içme suyunun kaldığını , İlçe halkımızın ve civar köylerin suyu daha dikkatli kullanmaları gerektiğini söyledi.
Tuğluca ayrıca tedbir olarak sondaj çalışmalarına’da başladıklarını belirterek şu anda iki adet kuyunun faaliyete gectiğini söyledi.


Tuğluca; kış aylarında günde ortalama 9 bin metreküp, yaz aylarında ise 12 bin metreküp üstünde su tüketildiğini belirtti. Tuğluca, herkesin suyunu kullanırken, musluklarından akan suyu daha dikkatli kullanmaları gerektiğini, su kaynaklarının her an azalacağını göz önünde bulundurarak tedbirli davranmalarını söyledi.

Başkan Tuğluca; şebeke suyuyla halı, kilim ve araç yıkama gibi işlerin yapılmaması gerektiği gibi, bahçe ve diğer sulamalarında yapılmaması gerektiğine işaret etti. Küresel ısınma konusunda özellikle eğitim kurumlarına, öğretmenlere, sivil toplum örgütlerine ve basın mensuplarına çok iş düştüğünü belirterek. Biran önce halkın bilinçlendirilerek tasarrufa geçmeleri sağlanmalıdır" dedi.

BELEDİYE'Yİ BU ŞEKİLDE GÖREMİYECEKSİNİZ

Belediye çalışmalarıyla ilgili’de bilgi veren başkan tuğluca tum mahallerde kililtli taş ve asfalt çalışmalarına’da hız verdiklerini söyledi.
- Kanal çalışması
- Askerlik şubesi arkası şelale yapımı
- Park ve bahçelere ağaç dikme devam ediyor
- Endüstri meslek lisesi ile yapılan ağaç dikme çalışmasında Emin yılmaz ormanlığına10.000 ağaç dikildi.
-Kaymakamlıkla birlikte Emin yılmaz ve zubeyde hanım ormanlığına 10,000 ağaç daha dikilecek.
-Osb ve kosgeb ile ilgili goruşmelerinin devam ettiğini bubnunla ilgili detaylı açıklamalarını gorüşmeler bittikten sonra bilgi vereceğini soyledi.
- Çubuk Belediyesinin logosu değişiyor. 
- ISO 9001 ve toplam kalite belgesi ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Bu belgeler alındıktan sonra belediyemizi ve personelimizi bu şekilde göremeyeceksiniz dedi.
- Çubuksporla ilgili olarak ikinci yarıda iyi performans gosterdiği için spor çevreleri tarafından favori olarak gösteriliyor, Çubukspor önümüzdeki iki maçıda alırsa 3.lige yükselecek, futbolcuların morali çok iyi dedi.

"GÖNLÜMÜZDEKİ BİZDE KALSIN"


- Cumhurla ilgili soruya Başkan Tuğluca "gönlümüzdeki bizde kalsın" dedi.
- Çubuktan bir millet vekili seçilmesiyle ilgili olarakda aday olmak isteyen kişinin şimdiden çalışmalara başlaması gerektiğini belirtti.
- Yerel basının ikramiyeler ne zaman verilecek sorusuna ise belediyenin
borçları devam ediyor , hisseli parseller satıldıkça ikramiyelerde ödenecek dedi.

İÇME SUYU ARITMA TESİSLERİ ÇUBUK HABER EKİBİNCE İNCELENDİ

İçme suyunun çeşmemize gelene kadar ne gibi evrelerden geçtiğini görmek üzere yerel basın Çubuk-II Barajı ve İçme Suyu Arıtma Tesisleri gezdirildi. Arıtma Müdürü İrfan Koç'un aracılığı ile Arıtma Tesisleri hakkında yerel basın bilgilendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.