BAŞKAN GÖKÇEK ÇUBUK’TA, YAPILACAK YATIRIMLARI ANLATTI

BAŞKAN GÖKÇEK ÇUBUK’TA, YAPILACAK YATIRIMLARI ANLATTI

KARAGÖL’Ü PİKNİK VE MESİRE ALANI OLURKEN, ÖNÜMÜZDEKİ 4 YIL İÇİNDE HAYVANCILIK, TARIM VE TERMAL TURİZM KONULARINDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPACAĞIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projesi tamamlanarak hafriyat çalışmalarına başlanan Hava alanı yanındaki Fuar Alanı’nın iki ay içinde ihalesinin yapılarak inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.
 Çubuk İlçesinin her zaman kendine büyük destek verdiğini ifade eden Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin Çubuk’ta devam eden hizmetlerinin yanı sıra önümüzdeki 4 yıl içinde alt yapı başta olmak üzere hayvancılık, tarım ve termal turizm konularında çok önemli yatırımlar yapacaklarını kaydetti.
 
-FUAR ALANI MÜJDESİ
           Çubuk’taki AK Parti 5. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Başkan Gökçek, vatandaşların yoğun sevgi gösterileri ve alkışları arasında ilçede yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı.
        Başkan Gökçek, sizlere ne yapsak azdır diyerek başladığı konuşmasında, “ En büyük beklentilerinizden birinin Fuarı alanı yapımı olduğunu biliyorum. Projesini tamamladık. Hafriyat çalışmalarına başladık. İki ay içinde de ihalesini yaparız” dedi.
        Çubuk ilçesinin doğal zenginliklerinden biri olan Karagöl’ünde artık Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, bu alanı da en kısa zamanda tamamlayarak muhteşem bir piknik ve mesire alanı olarak bu yıl içinde takdim edeceklerini söyledi.
Ankara’da hayvancılık, tarım ve termal turizmin desteklenmesi ve yatırımlar yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli projeleri olduğunu ifade eden Başkan Gökçek şunları söyledi: “Ankara’da şu anda mevcut 14 termal suyu bulunan ilçe bulunuyor. Bunlardan biri de Çubuk ilçemizdir. Buradaki Özlüce’de ki gibi termal kaynaklar bize devir edildi. Bu su kaynaklarını kullanarak, özellikle termal tarıma, yani seracılığa teşvik etmek istiyoruz. Bunların çok büyük paralar getireceğini, Ankara ekonomisini kalkındıracağına inanıyoruz. Yapılacak termal tesislerin sayıları çoğalacak olursa ters göçün de başlayacağını düşünüyoruz” dedi.
 
-KAVŞAKKA’YA BARAJI’NDAN ÇUBUK 2 BARAJI’NA SU TAKVİYESİ YAPILACAK
     Çubuk İlçesi’ne 22 milyon metreküp rezerve sahip Çubuk 2 Barajı’ndan su verildiğini vurgulayan Başkan Gökçek, “ASKİ Kavşakkaya Barajı’ndan Çubuk-2  Barajı’na su temin edebilmek için 14 km uzunluğunda bir ishale hattı inşa ediyor. Yapımı gerçekleştirilen bu çalışmayla Kavşakkaya Barajı’ndan Çubuk-2 Barajı’na sürekli olarak su aktarabilecek. Böylece Çubuk İlçesinin gelecekte de su sorunu kalmayacak” şeklinde konuştu.
           Çubuk’ta alt yapı yatırımlarının da aksatılmadan devam ettiğini ifade eden Başkan Gökçek, eskiden köy olan şimdi mahalle statüsüne geçen yerlerle birlikte Çubuk’a toplamda 374 bin ton asfalt döktüklerini, 20 bin metrekare olarak planlamasını yaptıkları kaldırım taşı döşeme çalışmasının ise; 15 bin metrekaresinin tamamladıklarını, 5 bin metrekarelik kısımlık kısmının da devam ettiğini kaydetti.
          Eski askeriyenin önünde bulunan çamlık alanı mükemmel bir park alanı yapacaklarını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek şunları söyledi: “Saat sözümüz vardı onu yerine getirdik. Yöresel ürünler pazarı sözümüz var onu da en kısa zamanda yerine getireceğiz. 3 ilçe halkı orada ürettikleri ürünleri satacak. Bunu da önümüzde ki yıl içinde yerine getireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun. Hayvan Borsası için talep vardı. Onun içinde yer yapacağız.”
          Ulaşım konusunda kendilerinden ilçelilerin talepleri olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “Başbakanımızın sözü vardı. Havaalanı Metrosu için… Bu da proje bazında tamamlanmak üzere. O Metronun Çubuk’un ulaşımına çok büyük faydası olacak. Havaalanına kadar geleceksiniz oradan adan otobüslerle buraya evinize ulaşacaksınız. Otobüs istiyorsunuz biliyorum . Biliyorsunuz… EGO Otobüsleri hep zararla çalışıyor. Ben buradaki durumu araştıracağım.  Otobüslerin tam dolu olarak yolcu taşıması lazım”  diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum