Başkan Acehan ve Eşi Müberra Acehan, Çubuk Akademi Öğrencilerini Yalnız Bırakmadı

Başkan Acehan ve Eşi Müberra Acehan, Çubuk Akademi Öğrencilerini Yalnız Bırakmadı

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çubuk Akademi’den Konya’ya Vuslat Yolculuğu’ gezisinin 2. günü Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve eşi Müberra Acehan’da öğrencileri yalnız bırakmayarak eşlik etti.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çubuk Akademi’den Konya’ya Vuslat Yolculuğu’ gezisinin 2. günü Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve eşi Müberra Acehan’da öğrencileri yalnız bırakmayarak eşlik etti.

Yüksek hızlı trenle Konya’ya giden 100 öğrencinin 2. gün devam eden programına, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve eşi Müberra Acehan’da eşlik etti.

Makam aracıyla gitmeyerek öğrenciler gibi Yüksek Hızlı Trenle ile Çubuk’tan Konya’ya eşi ile birlikte giden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, öğrencileri yalnız bırakmamak ve onların her zaman yanında olduğunu hissettirmek için gezilerine eşlik ettiğini söyledi.

Çubuk Akademinin var oluş nedeninin ilçedeki eğitim ve öğretimdeki başarıyı artırmak olduğunu belirten Başkan Acehan, kendisinin de öğrenciler gibi yüksek hızlı treni kullanarak Konya’ya geldiğini söyledi.  YHT’nin büyük bir nimet olduğunu anlatan Başkan Acehan, şunları söyledi:

“Çubuk Akademi eğitim ve öğretimine konferanslar ve bazı eğitimsel faaliyetlerle başladı. Biz Çubuk’umuzda özel yetenek sahibi, özelliklede sanatta, müzikte veya kendi okulunda başarılı ve yetenekli öğrencilerden bir grup oluşturduk. Bu öğrencilerimizi yıllar boyu izleyerek, onların kendilerini geliştirmeleri için imkanlarvereceğiz.  Geziler, oturumlar, tiyatrolar gibi imkanlar sağlayacağız. Bu yolla da ilçemizde gelişme istikameti gösteren çocuklarımızın önünü açacağız.”

Öğrencilere bu tür gezilerin hem yurt içinde hem de yurt dışında devam edeceğinin müjdesini veren Başkan Acehan, “Benim gördüğüm kadar öğrenciler çok mutlu. Gezmek, görmek insanın bilgisini ve deneyimini artıran önemli bir vasıtadır. Bununda iyi bir şekilde bu gezide sağlandığına inanıyorum.İlk geziye özellikle Konya’dan başladık. Çünkü Konya insanlık tarihi açıdan önemli medeniyetlere sahne olmuş, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, Mevlana gibi yetiştirdiği İslam büyükleri ile gönülleri fetheden, müze şehir kimliğine sahip olan istisna bir şehirdir” dedi.

Çubuk Akademi öğrencileri ile yakından ilgilenen Başkan Acehan ve eşi Müberra Acehan, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Başkan Acehan ve eşi Müberra Acehan, daha sonra öğrencilerle birlikte Mevlana Müzesi, Yeşil Türbe, Şems-i Tebrizi Türbesi, Alaaddin Tepesi Cami ve Sarayı, Karatay Medresesi Müzesi, İnce Minareli Medrese, Sille, Üçler Mezarlığı ve Sultan Selim Cami’sini ziyaret ederken, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan sema programını izlediler.

Öğretmenleri ve rehber eşliğinde Konya’nın tarihi ve turistik yerlerini tek tek gezen Çubuk Akademi öğrencileri, Konya’nın manevi havasını teneffüs ederken, alış veriş yapma fırsatı da buldular.  Gezdikleri yerleri kimi cep telefonuna kaydederken kimide yanında getirdiği fotoğraf makinesine büyük bir titizlikle kaydetti.

Kendileri için düzenlenen gezi için sık sık Başkan Acehan’a ve ekibine teşekkür eden öğrenciler, gezi boyunca hayatları boyunca unutamayacakları anlar yaşadıklarını ve büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

2img_6390.jpg2img_6381.jpg2dsc03714.jpg2dsc03678.jpg2dsc03684.jpg2dsc03663.jpg2dsc03663.jpg2dsc03619.jpg2dsc03616.jpg2dsc03570.jpg2dsc03542.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.