Başkan Acehan, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Başkan Acehan, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Acehan, mesajında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin, uluslararası düzeyde "İnsan Haklarının Anayasası" olarak, devletleri bu alanda ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde birbirine yakınlaştıran en temel belgelerden birini oluşturduğunu belirtti.

"Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi, sen de başkasına yapma" sözünün insan haklarını en iyi şekilde anlattığını kaydeden Acehan, şöyle devam etti:

"Hiçbiriniz kendisi için istediğini kardeşi için istemedikçe iman etmiş olamaz", "İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez" hadis-i şerifleri insan haklarına saygıyı aslında birer cümleyle en iyi şekilde anlatmıştır. Ülkemiz tarafından 6 Nisan 1949'da onaylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların dil, din, ırk, renk ve hiçbir cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. Bu çerçeve içerisinde, insan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek, sorumluluk duygusunun bütün insanlarda bulunması büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; her alanda insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle, herkesin Dünya İnsan Hakları Günü'nü tebrik eder, insan haklarına saygı temelinde aydınlık yarınlar diliyorum."'

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/cubuktan-kisa-kisa-1490041/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.