Başbakan'a kurbanlık Çubuk'tan

Başbakan'a kurbanlık Çubuk'tan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kurbanlığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi Ankara'nın kurbanlık satışıyla ünlü Çubuk ilçesinden aldı.

Başbakan Erdoğan, bayramda kurban edeceği büyükbaş hayvanı, Kılıçdaroğlu'nun aksine hayvan pazarından değil besi çiftliğinden ayırttırdı.

Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla birlikte, Çubuk Hayvan Pazarı'na giderek Kurban Bayramı'nda kesilmek üzere bir dana satın almıştı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu kurbanlık seçerken satıcılar arasında silahlı kavga yaşanmıştı. Bu olaylar bir anda besiciliğiyle ünlü Çubuk ilçesini gündeme getirdi. Başbakan'ın da Çubuk'tan kurbanlık satın alması ilçenin bu konuda önemini bir kat daha artırdı. Çubuk'ta onlarca besi çiftliği bulunuyor. Bunlardan biri olan Öztaşlar Besi Çiftliği'ni diğerlerinden ayıran, buradan Başbakan için bir kurbanlık seçilmesi. Başbakan'a hizmet veren ahçısı, bizzat bu çiftliğe gelerek Erdoğan ailesi için besicilerin de yardımıyla bir kurbanlık ayırttırmış.

Çiftlikte görevli Mustafa Tamer, ''Başbakan'ın bizim çiftlikten hayvan seçtirmesi bizi çok memnun etti. Kendilerini bayramda bekliyoruz.'' diyerek mutluluğunu ifade ederken, yaklaşık 8 bin lira değerindeki danaya ise üç haftadır büyük bir özenle bakılıyor. Günde yaklaşık 8 kilo yem yiyen dananın şimdiden pek çok hayranı var. Bazıları Başbakan'a gidecek diye resim bile çektiriyor. Başbakan'a kurbanlık vereceği için çok mutlu olan çiftlik sahibi şöyle konuştu:

''Başbakan'ın aşçısı tarafından beğenildi. Bu hayvanı Sayın Başbakanımıza veriyoruz. Kendilerine kurban verdiğimiz için çok mutluyuz. Kendisini kurbana bekliyoruz.'' Kurbanın kaça satın alındığı konusunda ise çiftlik sahibi: ''Fiyat belli değil Sayın Başbakanımız ne fiyat verecek onu henüz bilmiyoruz. Ekonomik şartları düşünerek bize bir fiyat verilecek diye düşünüyoruz. Pazarlık payı var. Aşağı yukarı 8 bin lira istiyoruz. Ama sayın Başbakanımıza özel bir indirim olacak.'' diye konuştu.

Başbakan için seçilen danayı besleyen bakıcı Orhan Taşkın ise ''Başbakanı kurbanda bekliyoruz. Gelirse bahşişimi alırım. Bu hayvan Kastamonu Ilgaz'dan geldi, 5 aydır ben bakıyorum. Günde 8 kilo yem veriyoruz. Başbakanımız etini afiyetle yesin. Hayvana isim falan takmadık. Başbakanımızı bekliyoruz.'' şeklinde konuştu. Bu arada, Başbakan için seçilen kurbanlık dananın ne zaman ve nerede kesileceği ise öğrenilemedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.