Başbakan, Seçim Tarihini Açıkladı!

Başbakan, Seçim Tarihini Açıkladı!

Son günlerde medyada çıkan, 'yerel seçimler erkene alınacak' haberleriyle ilgili gelen soruları cevaplayan Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerin ne zaman yapılacağını açıkladı:

60. Hükümetin eylem planını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde medyada çıkan yerel seçimler erkene alınacak haberleriyle ilgili olarak gelen soruları cevapladı. Seçimlerin ne zaman yapılacağını açıklayan Erdoğan, bu söylentilere tepki göstererek, seçimlerin Mart 2009'da yapılacağını söyledi.

'BASİT MENFAATLER'

"Bizim iktidarımızın en önemli özelliği seçimleri zamanında yapmaktır. Biz 22 Temmuz seçimlerini de zamanında yapmak istiyorduk. Ama 367 kararı yüzünden seçimleri 22 Temmuz'a aldık" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz, diğer iktidarlar gibi basit menfaatlerle uğraşıp seçim tarihleriyle oynamayız." dedi.

Erken seçim için anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu da hatırlatan Erdoğan, iktidar partisi olarak erken seçime uygun bakmadıklarını ve halkın da artık buna alışması gerektiğine değindi. Erdoğan, "Biz başka iktidarlar gibi değiliz. Halkımız da alışsın buna. 4 yılsa 4 yıl 5 yılsa beş yıl" şeklinde konuştu.

Haber 7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum