Bakan Atalay'dan Çubuklulara Üniversite Müjdesi

Bakan Atalay'dan Çubuklulara Üniversite Müjdesi

Çubuk Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının verdiği iftar yemeğine katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, burada yaptığı konuşmada Çubuk için iki önemli konunun olduğunu söyledi.

Bakan Atalay'ın bunlardan birinin Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olduğunu, diğerinin de Organize Hayvancılık Sanayi projesinin olduğunu söylemesi ile salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Çubuk'u bu iki projenin ayağa kaldıracağını da vurgulayan Bakan Atalay, sözlerine şöyle devam etti:

  ''Yıldırım Beyazıt ismi zaten Çubuk ve çevresi ile özdeşleşmiştir. Bir de Ankara'nın diğer tarafında üniversite çok fazla artık. O taraflarda yer de kalmadı. Üniversitenin burada kurulması üniversite açısından da bir ferahlık sağlayacaktır. Çubuklular arazisini de hazırladılar. Üniversiteye de çok fazla destek verecekler, ben öyle anlıyorum'' diyerek, üniversite konusunda Çubuk'tan başka bir ihtimalin olmadığının altını çizdi. Kendisinin de bu konuda her türlü desteği vereceğini söyledi.

  Çubuk'ta kurulacak olan Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesi projesinin bu kapsamda Türkiye'nin ilk ve örnek projesi olduğunu kaydeden Bakan Atalay, proje ile birlikte Türkiye'nin hayvan borsasının Çubuk olacağını ifade etti. Projenin hayata geçtiği zaman Çubuk'a ekonomik anlamda çok büyük katkısı da olacağını söyleyen Bakan Atalay, ''Bu proje Çubuk'a ekonomik olarak üniversiteden daha çok girdi sağlayacaktır. Ancak üniversitenin de prestiji ve başka anlamda katkısı olacaktır'' dedi.

-ÇUBUK ÇİFTE BAYRAM YAŞIYOR

  İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın üniversite konusundaki söylediklerinin kendilerine çifte bayram yaşattığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden,''Sayın Bakanımız Beşir Atalay'ın söylediği gibi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Organize Hayvancılık Sanayi projesi ilçemizi her konuda ayağa kaldıracaktır. Bu iki proje ilçemizi başta işsizlik olmak üzere sosyoekonomik anlamda şahlandıracaktır. Ben buradan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bu müjdeli haberi ilçemize gelerek bize veren İçişleri Bakanımız Sayın Beşir Atalay'a, Ak Parti genel başkan yardımcılarına, bakanlarımıza ve bu konuda desteği olan herkese ilçem adına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

-ŞİMDİ GÖREV ÇUBUKLULARDA

  Ak Parti hükümetinden gerekli desteğin ve müjdelerin verildiğini hatırlatan Başkan Özden, şimdi görevin Çubuklulara düştüğünü ifade ederek, 12 Eylülde yapılacak referandumda hükümete tam destek verilmesini istedi. 

  Esenboğa Otelde verilen iftar yemeğine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.