Babayiğit Muhtarlar 5 Babayiğidi Çubuk’a Davet Etti

Babayiğit Muhtarlar 5 Babayiğidi Çubuk’a Davet Etti

Milli ve yerli otomobilin Çubuk’a üretilmesini isteyen Çubuklu Muhtarlar ilçede bir ilki gerçekleştirerek, fabrikanın Çubuk’ta kurulması için girişimlere başladı.

Milli ve yerli otomobilin Çubuk’a üretilmesini isteyen Çubuklu Muhtarlar ilçede bir ilki gerçekleştirerek, fabrikanın Çubuk’ta kurulması için girişimlere başladı.

Çubuklu muhtarlar tek ses ve tek yürek olarak Çubuk’un hakkı olan yatırım için harekete geçti. Vatanı için her daim çalışan ve nüfusu oranla en çok şehit veren Çubuk, yerli otomobil fabrikasına talip olduğunu muhtarlar aracılığı ile dillendirmeye başladı.

Çubuklu muhtarlar 5 Babayiğidi Çubuk’a davet ediyor

Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Esre,  yerli otomobil fabrikasının Çubuk’a kurulması için çalışmalarına devam ediyor.

Ankara Milletvekilleri nezdinde girişimlerine başlayan Esre, yerli otomobili üretmek için Çubuk’ta her şeyin hazır olduğunu söyledi. Çubuk’un bugüne kadar yeteri kadar yatırım almadığını iddia eden Esre, düzenlediği basın toplantısında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu konudaki taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na ilettiklerini vurgulayan Esre, diğer milletvekili ve bakanlarla görüşmelerinin devam edeceğini ifade ederek, “Hemen Ankara’nın yanın başında olan ilçemizde fabrika yapılması için arazi hazır. Yazır Mahallemizdeki sanayi arazisi fabrika için biçilmiş bir kaftan gibi. Büyükşehir ve Çubuk Belediyesine ait yaklaşık 750 dönümlük arazinin tüm alt yapısı da hazır. Burası yeterli değilse ilçemizin muhtelif yerlerinde yerli otomobil fabrikasına 3 bin dönüm arazi de tahsis edebilir. Hem havayolu hem karayolu hem de yapılacak metroyla hem yurt içi hem de yurt dışı ulaşımın en kolay olduğu yer ilçemizdir. Biz Çubuk halkı olarak 5 Babayiğidi Çubuk’a davet ediyoruz. Bu fabrika ilçemizde kurulmalıdır” dedi.

Sorumluluk sahibi herkesi bu konuda girişimlerde bulunmaya davet eden Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Esre, “Muhtarlar derneği olarak ilçemiz için elimizden ne geliyorsa onu yapmak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Kaldı ki biz sivil toplum kuruluşlarında asli görevi budur. Çubuk, bulunduğu coğrafi konum itibarıyla Ankara’nın ilçeleri arasında bugüne kadar yatırımlardan yeteri kadar hak ettiği nasibi alamamış bir ilçedir. Yaklaşık 100 binin üzerindeki nüfusu ile işsizliğin her geçen gün arttığı ilçeler arasındadır. İlçemizde işsiz genç nüfus oldukça fazladır. İlçemize kurulan üniversite ile birlikte eğitim kenti olma yolunda hızla ilerleyen ilçemizde istihdama yönelik yatırımlarında hızla yapılaması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle de son günlerde kamuoyunda tartışılan yerli otomobil fabrikasının nerede yapılacağı konusu, ilçemiz için de büyük bir fırsat doğurmuştur. Biz sorumlu bir sivil toplum örgütü olarak karımca misali bu konuda bir girişimde bulunmak için yola çıktık. İnşallah bu girişimimiz yöneticilerimiz tarafından bir karşılık bulur’’ diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.