AYBÜ Dekan’ı Ünal, Başkan Demirbaş’ı ziyaret etti

AYBÜ Dekan’ı Ünal, Başkan Demirbaş’ı ziyaret etti

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) İslam İlimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünal ve beraberindeki heyetle Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ı makamında ziyaret etti.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ı makamında ziyaret eden AYBÜ) İslam İlimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, Çubuk’un gelişmesinde ve büyümesinde ortak çalışmalar yürütmeye her zaman açık olduklarını söyledi.

İslam İlimleri Fakültesi olarak yürüttükleri eğitim çalışmalarını anlatan Ünal, Esenboğa Külliyesinde yapılması planlanan cami hakkında da bilgi verdi. 

Hem üniversiteye hem de tarihi bir geçmişi olan Çubuk’a yakışır cami yapılması için çalıştıklarını ifade eden Ünal, şöyle devam etti:

‘’Çubuk Türkiye’nin birçok ilçesinden daha farklı, daha önde olan bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyor. Dolayısıyla burada görev süremiz boyunca özellikle yerel dinamiklerle neler yapabilirizi, fakültemizi ve dolayısıyla Çubuk’u nereye götürebiliriz bunun için çalışmaktayız.  Bu ziyaret Sayın Başkanımızla tanışmaya da vesile oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de hem kendileriyle işbirliği talep edeceğiz hem de biz fakülte olarak, öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimiz olarak şehrimize ne katarız noktasında kendilerinin görüşlerini alacağız. Aynı zamanda üniversitemizin külliye alanına büyük bir cami yapma çalışmalarımız başladı. Bu caminin hem üniversitemize hem de ilçeye yakışır bir şekilde inşa edeceğiz. Kendilerinden de bu konuda destek bekliyoruz. Bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyorum.’’

-Çubuk için el birliği ile çalışacağız

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ise Dekan Ünal’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yeni rektörün üniversitenin Çubuk’ta kurulduğunu ve yeni etaplarla burada büyümesi noktasında dilekleri olduğunu vurgulayan Başkan Demirbaş, bu noktada kendilerine düşen ne görev olursa her zaman yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Çeşitli nedenlerle üniversitenin diğer etaplarının yapılması işinin geciktiğini ifade eden Başkan Demirbaş, ‘’Ziyaretlerinden dolayı kıymetli hocamıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bizler yerel yöneticiler olarak şehir yönetimiyle ilgili bundan sonraki süreçte bu şehri daha güzel yerlere nasıl getirebiliriz, şehirleşmeyi daha nasıl güzel bir hale getiririzi inşallah üniversite ayağıyla güçlendirmiş olacağız. Daha önce de sayın rektörümüzü ziyaret ettik ve orada da bahsetmiştim. Biz üniversitemize her konuda destek vermeye hazırız. Tabi bir yandan bilim adamları, bir yandan yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızın destekleriyle inşallah gelecekte tüm öğrencilerin Çubuk külliyesinde ve ilçem merkezindeki yerleşkede eğitim gördüğü ilçemizin bu noktada üniversitenin nimetlerinden yararlandığı çok daha güzel bir Çubuk hayal ediyoruz. İnşallah bu hayalimizi de hayata geçirmek için sizlerle el birliğiyle mücadelemizi vereceğiz. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Ziyarette AYBÜ İslam İlimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Adıgüzel, Öğretim Üyesi Aytaç Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Lokman Kılıç, Harun Olmuş ve belediye meclis üyelerinden Recep Taş’da hazır bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.