AYBÜ Çubuk Yerleşkesi’nin doğal ve tarihi yapısı korunuyor

AYBÜ Çubuk Yerleşkesi’nin doğal ve tarihi yapısı korunuyor

Çubuk ilçe merkezinde bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Çubuk Yerleşkesi’nin doğal güzellikleri ve tarihi yapısı korunarak tadilat edildiği belirtildi.

Çubuk ilçe merkezinde bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Çubuk Yerleşkesi’nin doğal güzellikleri ve tarihi yapısı korunarak tadilat edildiği belirtildi.

4. Kolordu’nun 38.Motorize Piyade Tugayı’na bağlı 229.Motorize Piyade Alayı’nın 2005 yılında Çubuk’tan Çankırı’ya taşınmasının ardından, önce Gazi Üniversitesi’ne daha sonrada AYBÜ’ye devredilen ilçe merkezindeki yaklaşık 320 dönümlük alan şehrin ortasında adeta küçük bir ormanı andırıyor. Her mevsim farklı bir güzelliği bulunan yerleşke yaban hayvanları için de doğal bir barınak konumunda bulunuyor.

Kendilerine emanet edilen tabiat harikası yerleşkenin doğal güzelliklerini ve tarihi yapısını bozmadan korumaya çalıştıklarını söyleyen AYBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş, son iki yılda yerleşkeye diğer kurumlarında desteğiyle yaklaşık 6 milyon TL’lik tadilat, bakım, onarım ve yatırım yaptıklarını belirtti. 

Çubuk Yerleşkesinin yazın olduğu kadar kışın da doğal bir güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Ateş, şu bilgileri verdi:

“Burası eğitim öğretim yürütülmesi hem öğrenciler hem de eğitimciler açısından çok büyük bir şans olarak görüyorum. Yazın güzel olduğu kadar kışında farklı bir güzelliği var. Burada çeşitli tadilatlar yapıldı ama tarihi ve doğal yapısına uygun bir şekilde yapılıyor. Hiçbir şekilde tarihi yapısını bozmadan zarar vermeden bu tadilatlar ve revizyonlar yapıldı. Askeriyeden kalma mevcut binalar restore edilerek eğitim öğretime katılırken, yeni sosyal tesisler ve hipoterapi merkezide yapıldı. Çevresi tamamen tel örgülerle kapatılarak güvenlik kameralarıyla donatıldı. Yol ve kaldırımların ardından yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş ve koşu yolu yapıldı. Burada 7 bin tane tescilli çam ağacı bulunurken, binlerce çeşitli cinste meyve ağaçları da bulunuyor. Yerleşke ayrıca sincap, tilki gibi birçok yaban hayvanını da ev sahipliği yapıyor. Bu kadar ağacın ve doğal güzelliğinin olması burasını Ankara’nın sayılı mesire alanlarından biri yapıyor. Yerleşkemiz yakında hipoterapi merkezinin açılmasıyla da ayrı bir öneme daha sahip olacak.”

Öğrenci sayılarını YÖK’ün yüzde 65’lik artırımıyla 160 öğrenci çıkardıklarını anlatan Ateş, “Her geçen yıl öğrenci sayımız ikiye, üçe katlanarak artacak. Ayrıca önümüzdeki yıl 4 ayrı program daha açarak program sayımızı da yükselteceğiz. Bölümlerimiz arasına bilgisayar programcılığı, ağız ve diş sağlığı ile tıbbi laboratuarı bölümlerini de eklemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.