Ayakkabıcılar gelmedi

Ayakkabıcılar gelmedi

Çubuk 'ta 15 milyon YTL'ye yaptırılan Ahi Evran Sanayi Sitesi'nin ayakkabı ve çanta üreticilerinin merkezi olması beklenirken şimdi ise çürümeye terkedildi.

Çubuk'a 15 milyon YTL'ye yaptırılan Ahi Evran Sanayi Sitesi'nin ayakkabı ve çanta üreticilerinin merkezi olması beklenirken, onlarca dükkan ve iş yerinin tamamına yakını iki senedir boş duruyor.

Çubuk Madeni ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Hacı Çelebi, yaptığı açıklamada, yıllar önce büyük umutlarla temelini attıkları Ahi Evran Sanayi Sitesi'nin yaklaşık 2 yıl evvel tamamlandığını belirterek, o günden beri 96 işyeri ve dükkandan büyük bir bölümünün boş durduğunu söyledi.

Esenboğa Havalimanı'na 3 kilometre mesafedeki sanayi sitesinde her biri 360 metrekareden oluşan 3 katlı 96 iş yeri bulunduğunu kaydeden Çelebi, tüm girişimlerine rağmen şu anda sadece 10 işletmenin burada hizmet verdiğini vurgulayarak, toplam 32 bin metrekare kapalı alanı bulunan 86 iş yerinin kaderine terk edildiğini aktardı.

Sanayi sitesinin Çubuk'ta hayata geçirilen ''Organize Hayvancılık Bölgesi'' projesinin bir parçası olması için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Çelebi, sözlerine şöyle devam etti:

''Hazırladığımız bir proje ile burasının Ankara'daki ayakkabı ve çanta imalatçılarının bir merkezi olması için girişimlerde bulunduk. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından kabul edilen proje ile başkentte 'merdiven altı' diye tabir edilen ayakkabı ve çanta imalatçılarının buraya taşınması için kredi verilmesi onaylandı. İşletme başına sıfır faizle 100 bin dolar kredi verileceği ilan edilirken, bir anda proje rafa kaldırıldı.''

Yaşanan bu gelişmenin ardından buraya taşınmayı planlayan onlarca işletme sahibinin kararından vazgeçtiğini belirten Çelebi, o günden bu yana söz konusu yatırımın adeta çürümeye terk edildiğini anlattı.

Çubuk'taki esnafa ait Ahi Evran Sanayi Sitesi'nin mutlaka ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurgulayan Hacı Çelebi, ''Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a çağrıda bulunuyoruz. Ankara'nın yanı başındaki bu yatırımın yok olmasın'' diye konuştu.


-BELEDİYE BAŞKANI TUĞLUCA-


Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ise sanayi sitesinin hayata geçmesi için bir çok kurum ve kuruluşla temasa geçtiklerini ancak somut bir gelişme olmadığını ifade etti.

''Organize Hayvancılık Bölgesi'' projesinin tamamlanması ile ilçenin önemli bir yatırım merkezi haline geleceğini aktaran Tuğluca, bu çerçevede yaptırılan Ahi Evran Sanayi Sitesi'nin deri ürünleri üretiminde bir merkez haline gelebileceğini kaydetti.

Sitenin elektrik su ve asfaltının yapıldığını, tüm alt yapı hizmetlerinin tamamlandığını ifade eden Adem Tuğluca, ''Buranın Ankara'daki ayakkabı ve çanta üreticilerinin merkezi olmasını beklerken çürümesine tanık olmak üzücü'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.