Ayakkabıcılar Çubuk Yolcusu

Ayakkabıcılar Çubuk Yolcusu

Ankara’da dağınık halde bulunan, genellikle merdiven altında hizmet veren ayakkabı ve çanta imalatçıları çok yakın'da Ankara'nın ve Türkiye'nin ayakkabılarını çubuk'ta üretecek.


Ankara’da dağınık halde bulunan, genellikle merdiven altında hizmet veren ayakkabı ve çanta imalatçıları, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın, Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler’in ve Çubuk Madeni ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Hacı Çelebi’nin girişimleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’in Ankara Umumu Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ve Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Ali Gökşin’in öncülüğünde Çubuk’a taşınıyor.


Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler, Çubuk Madeni ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Hacı Çelebi ve ATO Başkanvekili Ali Gökşin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’le görüşerek ayakkabı, çanta imalatçılarının şehir dışına taşınması için destek istediler. Bu talep üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, her türlü alt yapısı hazır durumda olan Ahi Evran Yapı Kooperatifi’ne taşınmasını uygun bularak onayladılar.

Ayakkabıcı ve Çantacıları bir araya toplamak için özel kredi

Ankara Umumu Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın ve Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Ali Gökşin’in girişimleri ile Taşıma kredisi adı altında KOSKEB tarafından Türkiye’de ilk defa kredi sağlandı. Her işletmeye 125000 YTL olarak belirlenen kredi sıfır faizli ve bir sene ödemesiz olarak belirlendi.

İlçede İstihdam Artırıcı Projeler Bir, Bir Hayata Geçiriliyor

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca göreve geldiğinden bu yana ilçenin önünü açacak dev projeler hayata geçirmek için mücadele ediyor. Bu projelerden biri olan ayakkabı ve çanta imalatçılarının ilçeye getirilmesi ilçede istihdamı artırarak ticari hayata da sinerci getirecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” Bizlere her türlü desteği veren ATO Başkanı Sinan Aygün, ATO Başkanvekili Ali Gökşin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’e, Ankara Umumu Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanına ve Çubuk Madeni ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Hacı Çelebi’nin ilçem adına teşekkür ederim. Ayakkabı ve çanta imalatçıları bilindiği üzere merdiven altında ve dağınık bir şekilde faaliyetlerini yürütmekteydi. İlçemizde her türlü alt yapısı hazır durumda olan Ahi Evran Yapı Kooperatifi’ne bu esnaflarımızın gelmesi yönünde girişimlerimiz sonuçlandı. KOSKEB tarafında da sıfır faizle kredi verilerek esnafın daha çabuk taşınması sağlanacak olan proje kapsamında ilçede işsizlik sorunu bir nebzede olsa çözülmüş olacaktır. Ayrıca bu iş kollarının ilçemize gelmesi ile de ticari manada bir sinerci sağlayacaktır” Dedi. (H.Yiğiner)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum