Ayakkabı Fuarında Çubuk Konuşuldu

Ayakkabı Fuarında Çubuk Konuşuldu

Altınpark ANFA Expo Center’da düzenlenen "14. Uluslararası Ankara Ayakkabı, Saraciye ve Moda Fuarı" açıldı.



Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ATO Başkanı Sinan Aygün, Ankara Esnaf ve Zanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, Ahi Evran Sitesi Koop. Başkanı Hacı Çelebi, Çubuk Belediyesi Basın Merkezinden Hüseyin Yiğiner, milletvekilleri ve çeşitli esnaf odalarının başkanları, fuardaki standları gezdiler, ürünler ve fiyatları hakkında bilgi aldılar.



Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun açılış konuşmasında esnafın sorunlarının dile getirdi. Esnafın daha verimli ve piyasada rekabet edebilmesi için geniş ve moderin tesislere ihtiyacın olduğunu belirterek şunları söyledi;” Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın girişimleri ile Ayakkabıcı ve çantacı esnafımızın çubuk’ta bulunana Ahi Evran Sitesine taşınması gündeme geldi ve Bakanımız Cemil Çiçek, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Esnaf ve Zanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner ve Çubuk kaymakamı Mustafa Gülerin destekleri ile bu proje gerçekleşti. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Esnafımıza da sesleniyorum bir an önce taşınma işlemlerinizi gerçekleştirin” dedi.



Ankara Esnaf ve Zanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner de yaptığı konuşmada esnafın sorunlarını bildiklerini ve sorunların çözümü için var güçleriyle çalışmaların sürdüklerini belirterek şunları söyledi;” Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odamızın yaptığı bir çalışma sonucu Ankara da dağınık halde olan ve uygun olmayan şartlarda üretim yapan esnafımızın taşınması projesi bulunmaktadır. Yaklaşık 30 km uzaklıkta Havaalanının hemen yanı başında bulunan Ahi Evran Sitesi esnafımızın taşınmasını bekliyor. Alt yapısı hazır olan siteye zaman kaybetmeden bir an önce taşınması esnafımızın yararına olacaktır” dedi.


Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, başkentin geçmişte memur, işçi kenti olarak anılırken artık fuar şehri olmaya başladığını belirterek, "Bu, Ankara’nın hayatına renk katıyor" dedi.

84 yıl önce her şeyi ithal eden Türkiye’den, şimdi 100 milyar dolar ihracat rakamlarına ulaşıldığını anlatan Çiçek, bunu gurur verici bulduğunu söyledi. Seçimlerin geride kaldığını belirten Çiçek, bundan sonra bütün partilerin Türkiye için olumlu katkılar vermesi gerektiğini kaydetti. Çubuk’dan gelen istek üzerine Ayakkabıcı ve Çantacı esnafının Ahi Evran Sitesine taşınması için girişimde bulunduklarını ve önlerini açmak için kredi sağlandığının altını çizdi. (H. Yiğiner)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.