Avrupa'lı Gençler,Çubuk'ta Öğrendiklerini Sundular

Avrupa'lı Gençler,Çubuk'ta Öğrendiklerini Sundular

Ahilik Kültürünü Öğrenmek İçin Çubuk’a Gelen Avrupalı Gençler Misket Oynadılar, Türk Bayraklar İle Poz Verdiler

Çubuk'ta, Belediyenin katkılarıyla Gençlik Eğitim Topluluğu tarafından gerçekleştirilen ""Avrupalı Gençler Ahilik Kültürünü Öğreniyor "" adlı Avrupa Birliği (AB) gençlik değişim projesi çerçevesinde Polonya, Bulgaristan, Romanya ve Finlandiya"dan üniversite düzeyinde ilçeye gelen öğrenciler, ilçede yerleştikleri iş yerlerinde öğrendiklerini bir sunumla izleyicilere sergilediler.

Avrupalı öğrencilerin sergilediği gösteriler ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Deniz Yayla, bir hafta süren etkinliklerde, gençler meslek algıları, meslek beklentileri, favori meslekleri ve ahilik kültürü hakkında yerleştirdikleri iş yerlerinde bilgi sahibi olduklarını ifade etti. Öğrencilerin iş yerlerinde öğrendiklerini bir sunumla izleyicilere anlattıklarını ifade eden Yayla, ""Bu eğitimdeki temel amaç her mesleğin hayatımızdaki önemi ve değeri gençlere öğretilmiştir. Meslekleri bir dişli olarak farz edersek bir dişlinin olmaması makinenin çalışmasında nasıl etki yaptığını ve hayatımızı nasıl etkilediğini gençlere bir şekilde anlatmış olduk""dedi

AB ülkelerinden Çubuk"a gelen öğrencilerin sunumlarını izleyen ve daha sonra onlarla birlikte iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Özden, Çubuk halkının öğrenciler ile yakından ilgilendiğini belirtti. Öğrencilerin yerleştirildiği iş yerlerinde çok olumlu izlenimler edindiklerini ifade eden Başkan Özden, Türk kültürünün önemli değerlerinden olan Ahilik Kültürünü bir şekilde Avrupalı gençlere anlatıldığını belirtti. İftar yemeğinden sonra öğrencilere Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler veren Başkan Özden, öğrenciler ile birlikte birde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ankara misketi oynayan öğrenciler Türk Bayrakları ile poz verdiler.

Daha sonra Çubuklu öğrenciler ile birlikte misket oynayan yabancı öğrenciler, izleyenleri hayretler içerisinde bıraktılar. AB ülkelerinden gelen gruplarla ilgilenen Başkan Özden, grupların gösterilerine eşlik etti. Ankara havalarını çok kısa bir sürede öğrenen Cristet ve Woytect, ülkelerine gittiklerinde arkadaşlarına Ankara havalarını öğreteceklerini söylediler. Ülkelerinde Türkiye"yi ve Türk misafir perverliğini anlatacaklarını söyleyen öğrenciler, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"e ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.

Daha sonra gruplar ülkelerine gitmek üzere ilçeden ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.