AVM'lerde Çubuk Turşusu

AVM'lerde Çubuk Turşusu

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, birçok alışveriş merkezi bu aya özgü birbirinden ilginç eğlence alternatifleriyle cazibe merkezi haline geldi.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, birçok alışveriş merkezi bu aya özgü birbirinden ilginç eğlence alternatifleriyle cazibe merkezi haline geldi. İftardan sonra AVM"lerde alış veriş yapmaya gelen her yaş grubundan insan kendine özgü hoş bir köşe bulmakta sıkıntı yaşamıyor.

ALIŞVERİŞ Merkezleri (AVM), kurdukları tarihi Osmanlı sokakları, Arastalar ve ramazan ayının geleneksel gösteri sanatları Hacivat-Karagöz, meddah ve fasılla başkentlilere nostalji yaşatıyor.

Aralarında Armada, Arcadium, Minasera, A City gibi bir çok AVM, ramazan ayının başlamasıyla birlikte, bu aya özgü birbirinden ilginç eğlence alternatifleriyle cazibe merkezi oldu. İftardan sonra AVM"lerde alış veriş yapmaya gelen her yaş grubundan Ankaralı, kendine özgü hoş bir köşe ve ortam bulmakta sıkıntı yaşamıyor.

Çocuklar geleneksel gösteri sanatı Hacivat-Karagöz ile ateş yutan adam ve sihirbazla eğlenceli saatler yaşarken, yetişkinler ise meddah ve fasıl eşliğinde çaylarını ve kahvelerini yudumluyor ve günün yorgunluğunu üzerlerinden atıyor.

Arasta Çarşısı

Dali Tanıtım ve Organizasyon Şirketi"nin sahibi Erdinç Kara, Armada Alışveriş Merkezi"nde oluşturdukları Osmanlı Sokağı ve Arasta Çarşısı ile nostalji rüzgarı estirmek istediklerini söyledi.

Osmanlı sokağındaki ev ve Arasta Çarşısı"nın çok şirin bir görünüme sahip olduğunu belirten Kara, "20 adet ev ve çarşıyı gök kuşağının tüm renkleriyle boyadık. Çarşıda Türkiye"nin çeşitli bölgelerine özgü yöresel ürünler satılıyor. Örneğin ziyaretçiler, Denizli"nin buldan ipeği, Hatay"ın meşhur baharatları, Çubuk turşusu, Kütahya"nın çinisi ile karşılaşabiliyorlar" dedi.

Yöresel ürünler

Organizasyonların iftar saatinden itibaren ilgi çektiğini bildiren Kara, çarşıya gelenlerin yöresel ürünler satın aldıklarını, çocukların da eğlenceli saatler geçirdiklerini söyledi. Fasıla gösterilen ilgiden de memnun olduklarını ifade eden Kara, etkinliklerin tüm ramazan boyunca süreceğini kaydetti.


"Çubuk turşusu satın aldık"


Melek Kaymaz isimli Ankaralı, rengarenk boyanmış binalar ilgisini çektiğini için geldiğini ve ramazan nostaljisi yaşamaktan mutlu olduğunu söyledi. Kaymaz, "Emekli eşimle birlikte geldim. Hem fasıl eşliğinde farklı bir akşam yaşadık, hem de Çubuk turşusu satın aldık" dedi.

9 yaşındaki Busenur Ketenci ise Hacivat ve Karagöz gösterisini beğendiğini belirterek, bu arada pamuk helva da yediğini söyledi.

Yardım paketleri

AVM"lerde ramazanın ruhuna uygun olarak, belediyeler, iş adamları, varlıklı kişiler yoksul ailelere özel olarak hazırlattıkları gıda paketlerini dağıtıyor. Yardımlar, ailelerin rahatsız olmasını engellemek için genellikle marketlerin hazırladığı gıda paketlerinin fişlerinin dağıtılması şeklinde yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.