Avcılar Doğada Resim Yaptı

Avcılar Doğada Resim Yaptı

Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği, av sezonun sona ermesiyle üyeleri için "'Resimle Terapi" programı düzenledi.

 

Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği ile ilçede "Köylü Ressam" olarak bilinen ressam Halil Basri Uluğ'un işbirliğiyle avcılara yönelik "Resimle Terapi" programı düzenlendi. Programa katılan avcılar resim yaparak streslerini atmaya çalıştı. 

Aşağı Çavunudur Mahallesinde açık alanda yapılan "Resimle Terapi" programına yaklaşık 25 avcı katıldı. 

Açık alanda avcılara sanatı ve resmi sevdirmek amacıyla "Resimle Terapi" programı düzenlediklerini söyleyen Uluğ, "Bütün avcı arkadaşlarımız av sezonu bitmesi sebebiyle, tüfeklerini çattılar ve bir kenara koyarak ömürlerinde belki de ilk defa tuvalle, kalemle, boyayla tanışarak, şimdiye kadar yaptıkları avları resmetmeye çalıştılar. Bu da doğada avcı arkadaşlarımızla yaptığımız bir resimle terapi etkinliğidir. Bu çalışmalarımızın maksadı herkesi, her kesimi sanatla buluşturmak, sanatı sevdirmektir" dedi. 

Kendisinin hiç hocası olmadığını ve sanata hiç kimsenin desteğini almadan başladığını vurgulayan Uluğ, "Uzun mücadelem sonucunda çalışmalarımızın farklılığını ortaya çıkardık ve bunun sonucunda halkımız tarafından taktirle karşılandım. İlçemizde bir örnek şahsiyet olarak yeni resme başlayan, resimle tanışmak isteyen herkese yardımcı olmak istiyorum. Günümüzde toplum ve aile içerisinde yaşananlar, yılların verdiği dertler, sıkıntılar ve bunalımlar stres yapıyor. Resim insanın duygularını, düşüncelerini, hayallerini ve içerisinde birikmiş olan bütün hislerini kağıda aktarma, yansıtma ve rahatlatma terapisidir" şeklindekonuştu. 

Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Dernek Başkanı Sedat Geniş ise "Av sezonunun kapanmasıyla avcı arkadaşlarla böyle bir etkinlik yapmayı düşündük. Bu etkinliğin amacı avcıların sadece can alma, hayvanları telef etme olmadığını bunun yanında doğa sevgisinin ne kadar çok olduğunu göstermek istedik. Gördüğünüz gibi avcıların elinden daha ne marifetler geliyormuş, hep birlikte gördük. Avcı olduklarını resim çalışmasında da gösterdiler. Bu kadar güzel resimler çizeceklerini ben tahmin etmiyordum. Hepsinin de ellerine sağlık" diye konuştu. 

Geniş, yaptıkları bu çalışmada kendilerine destek olan Halil Basri Uluğ'ya ve "Avcı Ağası" Ayhan Şanal'a teşekkür etti. 

 

(Anadolu Ajansı) 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.