Atlass Gümüş, Mutlu anlarınızı paylaşır…

Atlass Gümüş, Mutlu anlarınızı paylaşır…

Yılların takı tasarım ustası Hüseyin Keser, yeni hizmete açtığı ‘Atlass Gümüş’ atölyesiyle ilçe ve bölgede sektörde son noktayı koydu.

Atlass Gümüş
Hüseyin KESER
0532 491 20 07

CUMHURİYET MAHALLESİ KIBRIS CADDESİ  
Özel Gümüş Siparişi Alınır
Altın Tamiri-Gümüş Tamiri
Gözlük Tamiri- Çubuk Agat Taşı
Çubuk Agat Taşı Yüzük, Kolye, Küpe

Gümüşün Sanata Dönüştüğü Atölye ‘Atlass Gümüş’

-Atlass Gümüş, Mutlu anlarınızı paylaşır…

Yılların takı tasarım ustası Hüseyin Keser, yeni hizmete açtığı ‘Atlass Gümüş’ atölyesiyle ilçe ve bölgede sektörde son noktayı koydu. 

Dünyaca ünlü Çubuk Agat taşıyla gümüşü sanat eserine dönüştüren takı tasarım ustası Hüseyin Keser, Çubuk agat taşlarını yüzük, kolye, küpe, başta olmak üzere çeşitli sanat eserlerine dönüştürüyor.

Takı tasarıma çıraklıktan başlayan ve konusuna uzman birçok üstadın yanında usta olarak yetişen Hüseyin Keser, yılların verdiği bilgi, birikim ve deneyimlerini bundan sonra kendi atölyesinde müşterilerine hizmet etmeye başladı.

-Çubuk’ta Gümüş İşleme Yaygınlaşıyor

Altın ve Gümüş işlemesindeki ustalığını Çubuk Agat taşıyla birleştiren Hüseyin Keser, “Gümüşten gerdanlık, kolye, yüzük, tespih, alyans, kemer ve bilezik üretip, dükkanda satışa sunmaya başladım. Atölyemde ürettiğim ürünlerin büyük çoğunluğunu İstanbul’da toptancılara gönderiyorum. Üretimi gece atölyede, satışı ise gündüz dükkanda yapıyorum. Çok yorucu oluyor ama Çubuk’ta gümüş işlemeyi yaygınlaştırmaktan son derece mutluyum" dedi.

-Size Özel, Özel Koleksiyon Üretiliyor

Agat taşıyla özdeşleşen Çubuk’ta gümüşle agat taşını buluşturmanın ve bunun işlemeciliğini yapmanın gururunu yaşadığını belirten Hüseyin Keser, “Çubuk ve bölgesinde bu işi ciddi anlamda yapan bir atölye kurdum ve işletiyorum. Değerli taşlarla gümüşü takıya çeviren ve bunu seri bir şekilde üretip satan en kapsamlı iş yeri sahibiyim. Satışlarım şuanda çok iyi. Özellikle daha çok sipariş üzerine özel koleksiyonların üretimini yapıyorum” diye konuştu.

-Atlass Gümüş Takı ve Süs Eşyası Dünyası

Agat taşından takının yanında birçok eser yaparak satışa sunduğunu hatırlatan Hüseyin Keser, “Agat taşından tespih, isimlik, masa ve duvar saati, gece lambası gibi çok çeşitli ürün yaparak satışa sunmaktayız. Atlass Gümüş’te telkari başta olmak üzere gümüşten yapılan her türlü takı ve süs eşyası çeşidi bulunmaktadır’’ dedi.

-Çubuk agat taşının sayılmayacak kadar çok faydası var   

Çubuk Agat taşının ve gümüşün saymakla bitmez faydaları oluğunu anımsatan Hüseyin Keser, “Gümüş takmak başta sünnettir. Osmanlı Padişahları da hem gümüş hem de agat taşı takmışlardır. Önemli kişiler gümüş işlemeli ve doğal taşlı yüzükleri takmayı çok sevmişlerdir. Taşların hepsinin ayrı bir anlamı vardır. Agat taşının iyileştirici ve sakinleştirici özellikleri olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

-Gümüş ve Doğal Taş-Vazgeçilmez İkili...

Agat taşının ve gümüşün işçiliğinin önemine işaret eden Hüseyin Keser, “Çubuk Agat taşlarında çok çeşitli şekil ve figürler bulunuyor. Örneğin bu taşa dikkatli bakılırsa Arapça olarak Allah yazıyor. Dikkat ederseniz bu taşın üzerinde de deve figürünü görürsünüz. Bu nedenle bu taşları iyi bir şekilde işlemek gerekiyor. Gümüşteki işçilikte çok önemlidir. Bu ikisi birleşince güzel bir sanat eseri ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.