ATASOY MÜFTÜOĞLU ÇİM-DER’İN  KONUĞU

ATASOY MÜFTÜOĞLU ÇİM-DER’İN KONUĞU

Çubuk İmam Hatip Okulları Mezun ve mensubları Derneği (ÇİM-DER)in Aralık 2015 Konak Söyleşisinin bu ayki konuğu Türkiye’nin tanınmış aydın ve yazarlarından olan Atasoy Müftüoğlu olacak.

25 Aralık 2015 günü saat 19:00’da Bekirağalar Konağında yapılacak söyleşiye başta bu okulda mezun olmuş, bu okullara gönül vermiş, burada halen okuyan, bu okullarda öğretmenlik yapmış ve yapan kişiler olmak üzere herkes davetlidir.

Daha önce Haziran 2012 tarihinde Çubuk Kültür Derneğinin konuğu olan Atasoy Müftüoğlu’nun, o günkü konuşmasında  17-25 Aralık süreci ile  “Paralel Yapı” olduğu iddia edilen  Hizmet Hareketi ile ilgili değerlendirmeleri çok dikkat çekmişti.

ATASOY MÜFTÜOĞLU KİMDİR?

20. Yüzyılın ikinci yarısından bugüne Türkiye’de gelişen İslami düşünce dünyasını derin ve kuşatıcı yazı ve kitapları, yazılara konu olan mekanları ile  önemli katkıda bulunan Atasoy Müftüoğlu, bu kesimde “Tüm Kuşakların Abisi” olarak bilinir.

Bu dönemde Necip Fazıl, Nurettin Topçu, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Rasim Özdenörem, Akif İnan, Cahit Zarifoğlu gibi tanınmış aydın, şair ve düşünürler ile birlikte Büyükdoğu, Diriliş, Deneme,Edebiyat Dergisi, Mavera, Yönelişler, Yeni Devir, Selam  gibi öncü, aydınlatıcı ve etkili yayınların çıkmasına yazıları ve çoğunlukla emeği ile katkı sağlamıştır. Bu bağlamda Atasoy Müftüoğlu "kalemin yükü"nü gerçek anlamda çekenlerdendir.

Atasoy Müftüoğlu, Necip Fazıl’ın Büyükdoğu mecmuasında başladığı İslami sorgulama sürecine yaklaşık altmış yıldır hala ilk günkü diriliğinde ve zihin açıklığında devam ediyor. Özellikle Firak ve Vakti Kuşanmak kitaplarıyla İslami düşünce dünyasında belirginleşen ve öne çıkan kişiliği ve kimliğin sahibi Müftüoğlu; üç yüz yıllık sömürge sistemine karşı sürekli ve sürdürelebilir İslami uyanışın zihinsel analizlerini ve karşı karşıya olduğu açmazları yirmiyi aşkın deneme kitabında farklı boyutları ile ele alarak özellikle yeni kuşaklara seslenmeye devam ediyor.

Atasoy Müftüoğlu’nun diğer bir yönü ise 1970’lerden bugüne yeryüzünün evrensel kesişim noktası olan mekanlarıdır. Tamamı Eskişehir’i adres gösteren bu resmi çalıştığı ofisi, çoğunlukla Yasin İş Merkezindeki bürosu ve herkese açık evidir. Bir yazar bu mekanların başka bir özelliğini şöyle özetler: “Türkiye'de yetmişli yıllardan itibaren birkaç kuşak; evrensellik, insanlık, İslâm dünyası, İslâm ümmeti, kimlik, bilinç, eleştirel düşünme, sorgulama, dayanışma, en küçük bir umudu bile büyük bir özveriyle büyüterek ufuk hâline getirme, muhaliflik, itiraz etmek, hayır demek... gibi birçok kavram ve tavırların anlamlarını, entelektüel, aydın, sanatçı fantazisi değil, inançla ve bilinçle hissedilebilecek, yaşanabilecek bir düşünce ve hayat olarak önce, Atasoy Müftüoğlu'nun sıcak dilinden, ilişkilerinden bu mekânlarda öğrendi.

Otuza yakın eserin sahibi olan Müftüoğlu Çaykara/Trabzon doğumlu olmakla birlikte 1966 yılından bu yana Eskişehir’de yaşamaktadır. Ayrica Hüseyin Su tarafından derlenen yazarı tanıyanlarca kaleme alınmış yazıların yer aldığı Irmağı İçli Sesi  isimli eser de bulunmaktadır.

Atasoy Müftüoğlu değişik dergi ve yayın organlarının yanında Yeni Şafak gazetesinde de her hafta denemeleri yayınlanmaktadır.

Yazar hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki linklerden edinebilirsiniz.

http://atasoymuftuoglu.net/

https://tr.wikipedia.org/wiki/AtasoyMuftuoglu

http://www.yenisafak.com/hayat/atasoy-muftuoglunun-mekanlari-2338223

http://hece.com.tr/yazarlar/Atasoy_MUFTUOGLU/

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.