ATAMIZI SAYGI, SEVGİ, ÖZLEM VE MİNNETLE ANDIK...

ATAMIZI SAYGI, SEVGİ, ÖZLEM VE MİNNETLE ANDIK...

Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 84. Yıl dönümünde saygı, sevgi, özlem ve minnetle andık.

Şuayip YAMAN

İlçemiz Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin organize ettiği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 84. Yıl Dönümü Anma ve Atatürk Haftası (10-16 Kasım) programının ilki 10 Kasım Perşembe günü gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Ayşegül Arıöz’ün yaptığı Atatürk Parkı’ndaki ilk tören Atatürk Büstü’ne İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başladı.

Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için iki dakikalık Saygı Duruşu ile birlikte sirenler çalmaya başladı.

Ardından İstiklal Marşımızın okunması ile Atatürk Parkı’ndaki tören sona erdi.

Buradan diğer etkinlikler için Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’na geçildi.

Çubuk İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki Anma Töreni’ne; İlçe Kaymakamı Âdem Keleş, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, ilçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve şube müdürleri, İlçede faaliyet gösteren  siyasi partiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğrencileri katıldı.

ETKİNLİKLER...

Sunuculuğunu Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Erdinç Coşgun un yaptığı İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki Anma programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Türkçe öğretmeni Ayşegül Arıöz günün anlam ve önemini belirten, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında;

Sevgili Öğrenciler!

Bugün burada Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz.

Büyük önder, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir.

Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; “Atatürk’ü ve en büyük eserim dediği Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak ve gelecek nesillerde bayrağı daha ileriye götürecek bilinç oluşturmaktır.”

Dünyanın en seçkin ve en saygın lideri şöyle diyordu:

“İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeylerin tatmin içindir. Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yasaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”

Mensubu olduğu Türk Milleti’ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun “Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim” sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.

Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk’ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk’ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir.

Hiçbir kimse bu muzaffer general, bu yılmaz devrimci, bu kahraman insan, bu halkçı lider kadar ulusunun kalbine yakın olamamıştır.

Sevgili öğrenciler,

Ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, “Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz.” Demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız.

Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır.

Sözlerime Büyük Atatürk’ün okul, silah ve dava arkadaşı İsmet Paşa’nın, O’nun ölümünün ardından söylediği sözlerle son vermek istiyorum:

Büyük Türk Milletine, Bütün ömrünü hizmetine vakfettiği sevgili milletinin ihtiram (hürmet, saygı) kolları üstünde Ulu Atatürk’ün fani vücudu istirahat yerine tevdi edilmiştir. Hakikatte yattığı yer, Türk milletinin O’nun için aşk ve iftiharla dolu olan kahraman ve vefalı göğsüdür.

Atatürk, tarihte uğradığımız en zalim ve haksız itti ham (suçlama) gününde meydana atılmış, Türk milletinin masum ve haklı olduğunu iddia ve ilan etmiştir. İlk önce ehemmiyeti (önemli) kavranmamış olan gür sesi, asla yıpranmayan bir kuvvetle, nihayet bütün cihanın şuuruna nüfuz etmiştir.

En büyük zaferleri kazandıktan sonra da Atatürk, ömrünü, yalnız Türk milletinin haklarını, insaniyete ezeli hizmetlerini ve hak ettiği meziyetleri tarihe ispat etmekle geçirmiştir. Milletimizin büyüklüğüne, kudretine, faziletine, medeniyet istidadına ve mükellef olduğu insaniyet vazifelerine sarsılmaz itikadı vardı. “Ne Mutlu Türküm diyene” dediği zaman, kendi engin ruhunun, hiç sönmeyen aşkını en manalı bir surette hülasa etmişti.

...”

Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum. İfadelerini kullandı..

  •  Okulun 12-D sınıfı öğrencisi Nursena Usta, ‘Mustafa Kemal’in Kağnısı’  adlı şiiri okudu.
  •  Atatürk’ün Hayatını anlatan Sinevizyon ‘Kısa Film’ Gösterisi.
  • 11-D sınıfı öğrencisi Sadullah Efe Dolçel, ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ adlı şiiri okudu.
  • Okul öğrencileri Atatürk’ün Hayatı’ndan bir kesiti canlandırdı.
  • 10-B sınıfı öğrencileri ‘Atatürk Orataryosu’ nu gerçekleştirdi.
  • Okulun Müzik öğretmeni Anıl Cenan Erdoğan koordinatörlüğünde hazırlanan Öğrenci   Müzik Korosu; Vardar Ovası, Yemen Türküsü ve  Fikrimin İnce Gülü gibi Atatürk’ün Sevdiği türküleri seslendirdi.

ÖDÜL TÖRENİ...

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi tarafından 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı  “10-16 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası Etkinlikleri “ kapsamında ilçemiz okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi...

İlkokullar arasında düzenlenen Resim yarışmasında:

  1. Ecrin Ekin DORUK – Özel Sebat İlkokulu
  2. Bade Ela KUTLUGÜN-Özel Sebat İlkokulu
  3. Ayşe Ela ALPI -Türk Telekom İlkokulu

Ortaokullar arası düzenlenen Şiir yarışmasında:

     1. Cemre NAZLI- Çubuk Ortaokulu

.    2. Kadir Efe GÜNDÜR-Atatürk Ortaokulu

     3. Ahenk ARIÖZ-Özel Sebat Ortaokulu

Liseler arası düzenlenen Kompozisyon yarışmasında:

    1. Elif DEMİRKAZMA-Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi

    2. Meryem KEÇECİ – Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

    3..Veli Aşkın TOPRAK- Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi.

Dereceye giren öğrencilerden üçüncü olanlara ödülleri İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, 

Dereceye giren öğrencilerden ikinci olanlara ödülleri İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş,

Dereceye giren öğrencilerden birinci olanlara ise ödülleri İlçe Kaymakamı Âdem Keleş tarafından takdim edildi.

Ödül törenini ardından protokol üyeleri, programı gerçekleştiren okul İdarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik etti.

 Katılımcılar tören sonrası Resim Sergi alanı gezdi.

img-4567-tile1.jpgimg-4589-tile2.jpgimg-4614-tile3.jpgimg-4652-tile4.jpgimg-4679-tile5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.