Aşure ve Birlik Günü Düzenlenecek

Aşure ve Birlik Günü Düzenlenecek

Çubuk Dernekler Federasyonu ve Çubuk Muhtarlar Derneği, Muharrem ayı nedeniyle 09 Kasım 2014 Pazar günü Aşure ve Birlik Günü programı düzenleyecek.

Çubuk Dernekler Federasyonu Recep Taş ve Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan tarafından yapılan ortak basın toplantısında bu yıl düzenlenecek Aşure ve Birlik Günü etkinliğini birlikte organize edeceklerini bildirdiler.

asure3-001.jpg

Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Cumhuriyet Mahallesi Çarşı içerisinde bulunan yöresel yemekler lokantasında yapılan basın toplantısında konuşan ÇUDEF Başkanı Rcep Taş, geleneksel hale getirdikleri organizasyonla vatandaşlara aşure ikramında bulunacaklarını söyledi.

asure1-002.jpg

Federasyon olarak Ankara Çubuk, Akyurt ve Pursaklar İlçeleri merkezi ve mahallelerinde hizmet vermekte olan toplam 58 dernekte oluştuklarını aktaran Taş, ‘’Bölgemizde bulunan tüm farklı inanç ve kültür grupları başta olmak üzere toplumsal tabanı bulunan tüm olguların temsil edildiği ve yönetiminde söz sahibi olduğu bir sivil toplum kuruluşu olarak, kuruluş amaçlarımız doğrultusunda eğitim ve kültürel faaliyetler yapma gayreti içindeyiz. Bu bağlamda, Federasyonumuz eğitim ve kültür hizmetleri çerçevesinde 7 yıldan beri Muharrem ayının ikinci yarısında “Aşure ve Birlik Günü” etkinliği yapmaktayız. Bu yıl 7. sini organize edeceğimiz etkinliğimizi kardeş kuruluşumuz Çubuk Muhtarlar Derneği işbirliği ile yapacağız’’ dedi.

Temel amaçlarının dini veya kültürel ortak paydaları ön plana getirmek, kimi ön yargıları yıkmak ve dolayısıyla milli birlik ve bütünlüğe katkı yapmak olduğunu vurgulayan Taş, ’’Bu yıl 9 Kasım 2014 Pazar günü Saat 13,00’de Çubuk Mehmet Akif Kültür Merkezinde 7. si yapılacak etkinliğimizde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Onat tarafından ‘İslam ortak paydası ve birlikte yaşama kültürü’ konulu bir konferans verilecektir. Konferansın arkasında Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi tiyatro gurubu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Zülfü Mutlu, Şazinur Olcay ve Gönül Korlas nezaretinde Anadolu’yu aydınlatan manevi mimarlarımızdan Hoca Ahmet Yasevi, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Pir Sultan Abdal ve Hacı Bayramı Veli ve Aşık Veysel’in felsefelerinin yansıtıldığı bir drama gösterisi, akabinde tasavvuf müziğinden örnekler sunularak gülbank okunması,  Aşure ikramları ve dualarla sona erecektir’’ diye konuştu.   

Söz konusu etkinliklerine tüm ilçe halkının davetli olduğunu kaydeden Taş, ’’Aşureden yola çıkarak mübarek aylardan Muharrem ayının fazileti, bu ayın İslam tarihindeki önemine ışık tutarken, İslam Âleminin ortak acısı Kerbelâ’yı anlamak, onun ışığında İslam coğrafyasındaki olayları yorumlamak, ülkemizde de yeni kerbelâ’ların yaşanmaması için bilinç oluşturmak, bir anlamda zalimliğe karşı mazlumun, haksızlığa karşı hakkın ve adaletin safını tutmak ve adeta Hüseyin’leşmek içindir. Bu nedenle böylesi anlamlı bu etkinliğimize 7’den 77’iye tüm ilçe halkımız davetlidir’’ dedi.    

-Yediğiniz yemeğin ücretiyle hayır işleyin

Toplantının sonunda Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneğinin faaliyetlerine dikkat çeken Recep Taş, yöresel yemekler lokantasından elde edilen gelirle ilçede yardıma muhtaç 85 üniversite öğrencisine aylık burs verdiklerini söyledi. İlçede sorumluluk sahibi herkesin mutlak ziyaret ederek bir kap yemek yemesi tavsiyesinde bulunan Taş, ’’Bu işletme ne kadar para kazanırsa o kadar çok sayıda ihtiyaç sahibi öğrenciye burs veririz. Buradan yediğini her kap yemeğe ödediğiniz ücret bir kişinin hayatının kurtulmasına vesile olur’’ şeklinde konuştu.  

asure2-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.