Askere Gidecek Olan Gençlere Kına Yakıldı

Askere Gidecek Olan Gençlere Kına Yakıldı

Çubuk'ta askere gidecek olan gençler için sazlı sözlü kına gecesi düzenlendi. Asker kınalarının yakıldığı gecede, biryandan duygulu anlar yaşanırken bir yandan da oynayıp eğlendiler.

Yapılan etkilik Mustafa Sandıklı'nın sunumu ile başladı.Çubuk Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede 89-3 tertip olarak askere gidecek olan toplam 562 genç için kına gecesi tertiplendi. Etkinliğe yerel sanatçıların yanı sıra, Ayaş Halk Oyunları grupları katıldılar. Vatandaşların ve Asker yakınlarının katılımıyla Atatürk Parkında Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından asker kınası yakıldı. Türk bayraklarını sırtlarında taşıyan gençler ve Başkan Özden birlikte müzik eşliğinde misket ve halay çekip oynadılar. Askerler kendi kına gecelerinde ellerinde kınayla bol bol oynadılar. Çeşitli yöresel asker oyunlarının oynandığı gecede, çocuklar arasında ayrıca en iyi kolbastıyı kim oynar yarışması yapıldı. Ellerine kına yakılan kınalı kuzular bu vatan topraklarında askerlik yapmanın bir gurur olduğunu dile getirerek her Türk gencine bu gururun nasip olmasını istediler.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçe gençlerinin askere gitmeleri nedeniyle gurur duyduklarını belirtti. Dünyanın hiçbir yerinde ailelerin yetiştirip 20 yaşına getirdiği evladını güle oynaya askere göndermediğini ifade eden Başkan Özden, askerliğin vatan borcu olup, örf ve adetlere göre askerliğin kutsal bir görev olduğunu vurguladı. Başkan Özden,"" Biz de iki kez kına yakılır biri düğünde biri askere giderken, vatana kurban olsun diye kına yakarız. Vatan sağ olsun hayırlısıyla gidip gelirler inşallah. Bu yoldan hepimiz geçtik. Bu görev, vatana verilecek en güzel görevdir. Gençlerimizi vatan beklemeye uğurluyoruz. Yolunuz açık olsun. Hepinize iyi görevler diliyorum""şeklinde konuştular.

Başkan Özden, Askere gidecek gençlerimizi başta Anıtkabir, Melihşah Yüzme Havuzu ve Ankara"nın diğer önemli yerlerini gezdireceklerini de sözlerine ekledi.

Tekbirler eşliğinde Başkan Özden tarafından kınaları yakılan kınalı kuzular için vatandaşlar en büyük asker bizim asker sloganları attılar.Büyük Camii İmamı Ali Teke hocamızın duası ile etkinlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum