Antalya'ya Ne Zaman Gitmeli?

Antalya'ya Ne Zaman Gitmeli?

Baharda Antalya’nın Tadına Varın

 Kimi tatilciler sıcağa hasret kalarak yaz aylarını tercih ederken, kimi tatilciler de yazın daha sıcak olması nedeniyle Antalya’nın keyfini bahar aylarında çıkartmak isteyebiliyor. Deniz tatili dışında, değişik yerleri keşfederek ve gezerek tatil yapmayı sevenler için baharda hava sıcaklıkları Antalya’da çok daha ideal oluyor.

 

Antalya’ya uçakla gitmeyi planlıyorsanız ve dönüşünüzü de uçakla yapmayı düşünüyorsanız biletinizi gidiş-dönüş alarak daha hesaplı hale getirmeniz mümkün. Antalya seyahatiniz için bilet alırken hızlı ve güvenli bir şekilde, en ucuz bileti bulmak ve satın almak istiyorsanız www.ucakbileti.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Ucakbileti.com'un iOS ve Android mobil uygulaması uçak bileti satın almayı oldukça kolay hale getiriyor. Böylece uçak bileti almak için bilgisayarınıza gerek duymadan cep telefonunuzdan kolayca bilet alma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Ucakbileti.com'un mobil uygulamaları ile Pegasus, Atlasjet, Onur Air, THY, Sunexpress, Anadolu Jet, Bora Jet olmak üzere tüm havayollarından en uygun fiyatları bulmak için sorgulama yapabilir, uçak rezervasyon ve ucuz bilet alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu güzel şehri görmek için yaz ayları kadar, bahar aylarını da tercih edenler bu ideal dönemi kaçırmamak için hemen bir antalya uçak bileti satın alabilir ve keyifli bir tatil için hazırlıklarını yaptıktan sonra yola çıkabilir.

 

Peki baharın bu güzel günlerinde Antalya’da neler yapabilirsiniz?

 

Bahar aylarında, tarihi ve kültürel yerleri gezerek  Antalya’nın keyfini çıkartabilirsiniz.

Şehir turuna Kaleiçi’nden başlayarak zamanınız el verdiğince önemli yapıları, müzeleri, tarihi yerleri gezebilirsiniz.

Gidebileceğiniz müzeler arasında listenize ekleyebileceğiniz müzeler Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, Antalya Atatürk Evi Müzesi, Antalya Oyuncak Müzesi ve Alanya Arkeoloji Müzesi olabilir.

19. yüzyıl Kaleiçi yaşantısını özel efektlerle sunan Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ilginizi çekebilir. 6-11 Mart 1930 tarihleri arasında yaptığı Antalya ziyareti sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün kaldığı ev müzeye çevrilmiş olup burada gezerken Atatürk’ün özel eşyalarını da görebilirsiniz.

23 Nisan 2011'de açılmış bir müze olan Antalya Oyuncak Müzesi’nde, 1860'lı yıllar ile 1990'lı yıllar arasındaki döneme ait 3 bin oyuncak sergileniyor. Oyuncakları seviyorsanız mutlaka gezin. Alanya Arkeoloji Müzesi'nde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait Türk-İslam eserleri, Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans dönemine ait mermer, bronz, pişmiş toprak, cam ve mozaik buluntularla zengin bir kül kutuları ve sikke koleksiyonu, Etnografya bölümünde ise, Alanya bölgesinden derlenmiş olan heybeler, giysiler, yörük kilimleri, işleme örnekleri, takılar, el yazmaları, silahlar, günlük kullanım kapları ve yazı takımları ziyaretçilere ergileniyor.

Tarihe ve antik şehirler meraklıysanız Aspendos, Rhodiapolis, Myra, Side Antik kenti, Phellos,Teimiussa Antik Kenti, gibi meşhur yerler gezi listenizde yer alabilir.

Spor yapmayı özellikle de adrenalin içeren sporları seviyorsanız rafting yapmak için de Antalya’ya bahar aylarında gidebilirsiniz. Çünkü Köprülü Kanyon en güzel halini bu dönemde alır. Heyecan arıyorsanız rafting tam size göre.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.