Annesinin tarifiyle ekmek yaptı, marka oldu

Annesinin tarifiyle ekmek yaptı, marka oldu

Çubuk'ta yıllar önce annesinin öğrettiği tarifeyle ekmek ve kete yapmaya başladı, ilçede aranan ekmek markası oldu.

ANKARA (AA) – HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara''nın Çubuk ilçesinde, maddi zorluğa düşünce yıllar önce annesinin öğrettiği tarifle ekmek ve kete yapmaya başlayan Zeynep Almaz (65), ilçe halkından ilgi gördü.

Zeynep Almaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor zamanlarında annesinden öğrendiği köy somunu ve kete tarifinin hayatlarını kolaylaştırdığını söyledi. Almaz, evlerinin bahçesine eşiyle birlikte küçük bir köy fırını yaptıklarını, yaşlarının ilerlemesine ve yorulmalarına rağmen işlerini severek yaptıklarını, hem geleneklerini sürdürdüklerini hem de kazandıkları parayla geçimlerini sağladıklarını aktardı.
Almaz, "Biz burada annemizden eskiden nasıl gördüysek o şekilde ekmek yapıyoruz. Köyde fırınımız vardı ve orada günlük ihtiyaçlarımız olan ekmeklerimizi bu şekilde yapardık. Şimdi burada bizde o zaman yapılan her şeyi aynı şekilde yapıyoruz. Kazandığımız paralarla bakmak zorunda olduğumuz torunlarımızı okutuyoruz ve aynı zamanda evimizin ihtiyacını sağlıyoruz. Bu şekilde hayatla mücadele ediyoruz" dedi.
Talebin çok olmasına rağmen fazla ekmek yapamadıklarını anlatan Almaz, "Yakınlarım bana diyorlar ki ''bu yaşına rağmen bu kadar işi nasıl yapıyorsun?'' Allah bana bir kuvvet veriyor ve işimi çok güzel yorulmadan yapıyorum. Fırınımızın kapasitesi nedeniyle günlük iki kez ancak ekmek çıkarıyoruz ve toplam 200 adet de kete üretebiliyoruz. El gücü ile yapıldığı için zahmetli oluyor ve fazla yapamıyoruz" diye konuştu.
Eşiyle birlikte çalıştığını ve hamuru pişirmek için fırına yerleştirdiğinin söyleyen Zeki Almaz (73) ise insanlar tarafından ilgiyle karşılandıklarını belirtti.
Zeki Almaz, "Eşim hamuru yoğurur. Daha sonra benim işim başlar. Ben getir-götür işlerine bakarım ve satış yaparım. Ben bu ilçede 30 yıl tüpçülük yaptım kimse tanımadı, şurada iki yıldır ekmek yapıp satıyoruz tüm ilçe tanıdı. Bu işe başlayınca hem ekonomik anlamda elhamdülillah durumumuz düzeldi hem de çevremiz genişledi" dedi.

wikpv_1413630084_2321.jpghhy0b_1413630082_0315.jpgeiaaq_1413630081_4418.jpgonw9j_1413628725_8894.jpg

Kaynak: Samanyoluhaber.com - Mynet.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.