ANKARANIN MANEVİ ŞAHSİYETLERİ ANILDI

ANKARANIN MANEVİ ŞAHSİYETLERİ ANILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ankara Yönetici ve Bürokratlar Derneğinin (AYDER) Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında “Ankara’nın Manevi Şahsiyetleri”( Gönül Sultanları) konulu semBağlantıpozyum Gençlik Parkı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ankara Yönetici ve Bürokratlar Derneğinin (AYDER) Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında “Ankara’nın Manevi Şahsiyetleri”( Gönül Sultanları) konulu sempozyum Gençlik Parkı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Hoca Ahmet Yesevi’den Hacı Bayram Veli’ye, Ali Semerkandi’den Bünyamin’i Ayaşi, Ankara’da meftun AbdülhakimArvasiye kadar bir çok manevi şahsiyetlerin hayatı, eserleri, fikri düşüncelerin akademik bildirileri ile yapıldığı sempozyum çok büyük bir ilgiyle izlendi. 

 

Ankara Yönetici ve Bürokratlar Derneği Başkanı Fahrettin BÖKE yaptığı açış konuşmasında “Ankara’ya hizmet aşkı ile kurulan ve Ankaralılık bilincine sahip hemşehrilerimizi bir araya getirerek, birbirleriyle kaynaştırarak insan kaynağı oluşturmak, oluşacak sosyal gücü hemşehrilerimize, Ankara’mıza ve ülkemiz yararına sunmak gibi misyon ve vizyonu olduğunu,Türkiye Cumhuriyetinin başkenti ANKARA’nın sahip olduğu değer ve özelliklerinin geçmişten günümüze taşınması ve geleceğe aktarılması konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını” ifade ederek “Ankara’nın manevi mimarı olarak kabul edilen Hacı Bayram-ı Veli’de bu gönül sultanlarının başında Hacı Bayramı- Veli’nin dışında;

 

- Tabduk Emre, Hüseyin Gazi, Abalı Baba (Dede), Taceddin Veli, Bünyamin Ayaşi, Şeyh Ali Semerkandi, Kırmızı Ebe, Melike Hatun, Ahi Şerafeddin, Ahi Yakub, Ahi Mesud, Karaca Ahmed Sultan, Cimcime Sultan, Hacı Tuğrul Baba, Gazi Gündüzalp, Seyit Cemali, Oruç Gazi, Hasandede, İsmail RusuhiAnkaravi, Şeyh İzzeddin gibi bilge şahsiyetlerAnkara’nın gönül ve ruh coğrafyasını şekillendiren manevi mimarlarından bazıları olduğunu ve bunların sempozyum da akademisyenler tarafından yapılacak sunumlarla daha iyi tanıtılacağını” söylemiştir.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif OKUR “Gençlik ve Spor Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarının gençlere dönük projelerini desteklediklerini, şimdiye kadar desteklenen 1896 projeye 173 milyon tl destek verdiklerini ifade etti. Okur gençlere dönük projelere bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

 

            TBMM Milli Eğitim Komisyon Başkanı Ankara MillletvekiliProf.Dr.EmrullahİŞLER:”Ankara Yönetici ve Bürokratlar Derneğinin Ankaranın Manevi Şahsiyetleri  (Gönül Sultanları) projesi ile sempozyum yapılarak anlatılmasının önemli olduğunu, İslamı doğru anlayıp yaşayıp anlatabilmemiz lazım. İslam bu Anadolu coğrafyasında yaşanmış ve yaşatılmştır. Bunun başlıca sebebi ilmin yanına hikmeti ve irfanı katmasıyla olmuştur. Dolayısıyla Ankara’nın bu manevi şahsiyetleri İslamı anlamışlar, anlatmışlar ve gönüllere hitap etmişlerdir. Gönüllere hitap olmadıktan sonra bilginin bir anlamı sözün bir faydası olmaz. Dolayısıyla Rabbim hikmet sahibi olmayı, irfan sahibi olmayı, bildikçe öğrendikçe daha fazla tevazu ile Rabbim huzuruna gidebilmeyi nasip eylesin” diyerek projeyi gerçekleştiren Ankara ve Yönetici Bürokratlar Derneğine tebrik teşekkür etti.

 

            Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Başkanı Prof.Dr. Musa YILDIZ Hoca Ahmet Yeseviden Hacı Bayram Veliye uzanan ilim, hoşgörü ve mütavaziliği anlattı.

 

            Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ve  AYDER işbirliği ile “Belgelerle Gönül Sultanları” Sergi açılışı yapıldı. Sergide 50 kadar eser sergilendi. Ankara 2. Bölge A.Adayı hemşehrilerimizden Sadık YAMAÇ ve Durali KELEŞ’in yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı sempozyumda tüm gün 22 bildiri ile yapılan sunumlar ilgiyle izlendi.

https://www.cubukhaber.com/d/file/program-(1).20180512120220.pdf

photo-2018-05-11-22-40-47-vert-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.