Ankara'nın kurbanlıkları Çubuk'tan

Ankara'nın kurbanlıkları Çubuk'tan

Çubuk , kurbanlık alım ve kesimi konusunda başkentlilere önemli imkan sunuyor.

Sağlık kontrolünden geçirilmiş ve numaralandırılmış 25 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu Ankara'nın Çubuk ilçesi, kurbanlık alım ve kesimi konusunda başkentlilere önemli imkan sunuyor.

Ankara'ya 38 kilometre uzaklıkta bulunan ve başkentin et ihtiyacını önemli oranda karşılayan Çubuk, yaklaşan Kurban Bayramı'na hazır. İlçede her hafta perşembe ve pazar günleri kurulan canlı hayvan pazarında kurbanlıklar, 90 esnafın oluşturduğu Girişim Et Entegre'nin üretim tesisleri ile Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği üyelerinin besi ahırlarında satışa sunulmaya başlandı.

Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki 300 besicinin birliğin üyesi olduğunu belirterek, Çubuk'un büyükbaş hayvancılık konusunda Ankara'nın en önemli ilçesi olduğunu söyledi.

Bu yıl büyükbaş kurbanlıkların canlı kilogram fiyatlarının 8 TL ile 9 TL arasında satıldığını aktaran Yüce, kurbanlıkları için yer sorunu olan vatandaşların, kurbanlıklarını bayrama kadar üreticilere emanet edebileceğini dile getirdi.

Girişim Entegre Et AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan ise hijyenik ve zahmetsiz kurban kesimi isteyen başkentlilere hizmet edeceklerini ifade ederek, ''Avrupa standartlarında olan tesisimizde kurbanlıklarını alan vatandaşlarımızın hayvanlarını burada kesip, paketleyip teslim edeceğiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum