Ankaralı Sadık Yamaç’ı Vekil Olarak İstiyor Toplantısı

Ankaralı Sadık Yamaç’ı Vekil Olarak İstiyor Toplantısı

Pursaklar’da ‘Sadık Yamaç’ı Destekleyenler Platformu’ tarafından ‘Ankaralı Sadık Yamaç’ı Vekil Olarak İstiyor’ toplantısı düzenlendi.

Yaklaşık 100’e yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Sadık Yamaç’ı Destekleyenler Platformu’ tarafından Pursaklar’a bağlı Saray Mahallesi’nde özel bir konferans salonunda ‘Ankaralı Sadık Yamaç’ı Vekil Olarak İstiyor’ isimli program gerçekleştirildi.

Programa eski sağlık bakanlarından Halil Şıvgın, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, eski milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Ak Parti Ankara 2.Bölge Milletvekili aday adayı eski Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, toplantıyı gerçekleştirenlere ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan Sadık Yamaç’ı Destekleyenler Platformu’ üyelerine teşekkür etti.

Konuşmasında tüm Türkiye’nin dünyanın lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemesi gerektiğine işaret eden Yamaç, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türkiye ve dünya açısından öneminin altını çizdi.  

Ak Parti iktidarıyla birlikte Türkiye’de birçok alanda hızlı değişim yaşandığını söyleyen Yamaç kendisinin de bilişim ve savunma sanayisi alanlarında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Türkiye’de yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan Yamaç, şunları söyledi:

“Türkiye’de bir lider çıktı ve onun önderliğinde her türlü alanda hızlı bir gelişme kat edildi. Yapılan bu gelişme de elbette göze batmaya başladı. Türkiye’nin dinamikleri sade dünyaya doğru değil, dünyanın dinamikleri de Türkiye’ye doğru yönlenmiş durumda. Bölgemiz ateş çemberi içerisinde ve dünyanın gözü de bu tarafta. Türkiye olarak hem siyasi hem ekonomik hem de kültürel anlamda stratejik bir konumdayız. Cumhurbaşkanımızın da önemle üzerinde durduğu ve her fırsatta dile getirdiği gibi kendi milli silah sanayiniz varsa ayakta durabiliyorsunuz. Kendi sistemleriniz yoksa ayakta durma şansınız da çok zayıf. Afrin’de bir başarı elde edildiyse bu milli silahların üretilmesiyle oldu. Türkiye’de her daim birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız ve hep birlikte ülkemizin her alanda ayağa kaldırılmasına destek olmalıyız. Hep birlikte el elle verip Cumhurbaşkanımızın yanında olmalıyız. Yapılacak daha çok iş var arkadaşlar.’’

Ankara’nın kendi içinden vekil çıkaramadığını ve bunun sıkıntısını yıllar boyunca yaşadığını söyleyen eski sağlık bakanı Halil Şıvgın, diğer illerde olduğu gibi Ankara’da da Ankara’yı sahiplenen ve Ankaralı vekillere ihtiyaç duyulduğunu savundu.

“Sadık Yamaç vekil olmaz ise kaybeden Yamaç olmayacak, sizler olacaksınız” diyen Şıvgın, “Bana çok sayıda hemşerilerimiz geliyor, ‘’Şu işimiz var yapıver,  bu işimiz var yapıver.’’ diyorlar. Bende onlara diyorum ki, ‘ben yapamam artık görevde değilim, siz kimi seçtiyseniz ona gidin’ diyorum. Onlarda bana diyorlar ki, ’Gidiyoruz ama kapıları bizlere kapalı, bizlere yardımcı olmuyorlar’ diyorlar. Bende onlara diyorum ki ‘madem öyle ise bir daha seçerken sizlere kapısı kapalı olanları seçmeyin’ diyorum. Hem siz seçeceksiniz hem de size kapıları kapalı olacak. Bu olacak iş mi? Sadık’ı seçerseniz size kapısı sonuna kadar açık olacaktır. Artık bu seçimde şeytanın bacağı kırılmalı ve Ankara, Ankaralı kendi istediği vekillerini mecliste görmelidir” dedi.

Yamaç’ın bilgi, birikim ve deneyimlerinden bahseden Şıvgın, vekillik olmaz ise bakanlık veya belediye başkanlığı görevleriyle Yamaç’ın Ankara’ya ve ülkesine hizmet etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sadık Yamaç’ta vekillik için gerekli tüm şartların fazlası olduğunu ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’de, “Bilgi, birikim ve deneyimden ziyade kardeşimiz adam gibi adamdır. Allah yolunu açık etsin” diye konuştu.

Yerel milletvekilinin çok fazla istendiği ve dillendirildiği bir seçime gittiklerini vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, “Bölgenizden bir milletvekilinin olmamasının en fazla zorluğunu belediye başkanları yaşıyor. Esasen bölgeden vekil seçilmesi sadece bölge halkı için değil, partiler içinde büyük bir kazanç olacaktır” ifadesini kullandı.

Ankara için elini taşın altını koyacak insanlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise, “Sadık ağabeyimiz vatanının, milletini seven bir insandır. Bu nedenle de burada bulunan veya bulunmayan tüm bölge insanının Sadık beye destek çıkacağına cani gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra sırayla konuşan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

2dsc07386-vert.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.