Ankarakart Çubuk ve Akyurt’tan başlıyor

Ankarakart Çubuk ve Akyurt’tan başlıyor

Başkent’te çevre ilçelere hizmet veren özel halk otobüsleri de Ankarakart sistemine geçiyor.

Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) çıkan karar doğrultusunda ilk uygulama Çubuk ve Akyurt’taki özel halk otobüslerinde olacak. 2 ilçede 1-2 hafta içerisinde sistemin uygulanmaya başlayacağını belirten Ankara Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği (AHOK) Başkanı Kurtuluş Kara, şu bilgileri verdi:

Dış ilçelerde Ankarakart Çubuk ve Akyurt’tan başlıyor

İLK ETAPTA 96 ARAÇTA OLACAK

“Ankara’daki 24 kooperatif artık birlik oldu. Ankarakart’a Mayıs 2017’de şehir merkezindeki 170 otobüste geçmiştik. Artık dış ilçelerde de bunu başlatacağız. UKOME’den karar çıktı. İlk etapta Çubuk’ta 59 araç, Akyurt’ta 37 araçla 1-2 hafta içerisinde geçmiş olacağız. Vatandaşlarımıza öncesinde duyuru yapacağız. Vatandaşlarımız rahatlıkla Ankarakart’larını kullanarak buradaki araçlarımıza binebilecek.

DİĞER İLÇELER DE GEÇECEK

Biz bu sistemi destekliyoruz ve uzun süredir geçmek istiyorduk, hazırlığını yapıyorduk. Önümüzdeki hafta imzalar atıldıktan sonra öncesinde validatör olan araçlarımız aktif hale gelecek. Olmayan araçlara monte edilecek. Para alışverişini ortadan kaldırıp tamamıyla vatandaşın elektronik kartlarıyla araçlarımızı kullanmasını planlıyoruz. Çubuk ve Akyurt’un yanı sıra diğer çevre ilçelerde de yavaş yavaş tüm araçlarımızda bu sisteme geçeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.