Ankara'da "Aşık Atma Turnuvası" başladı

Ankara'da "Aşık Atma Turnuvası" başladı

Çubuk ilçesinde düzenlenen turnuvaya 28 sporcu katıldı

Çubuk’ta 11. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında organize edilen ‘Aşık Atma Turnuvası’ düzenlenen törenle başladı.

Çubuk Belediyesi tarafından organize edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destek verdiği ‘Çubuk Aşık Atma Turnuvası’ törenle başladı.

İstanbul, Van’ın Erciş İlçesi, Ankara’nın Çubuk ve Gölbaşı ilçelerinden 4 takım ve 28 sporcunun katıldığı turnuva başladı. Üç gün 3 tur üzerinden müsabaka yapılacak turnuvada, birinci olan takıma çeşitli hediyeler verilecek.

Turnuva şehitler için durulan saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kırgızistan Milli Marşı’nın okumasıyla başladı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, acılı ailelerine ve Türk Milletine ise sabır diledi.

Bu yıl festivalin sembolik düzeyde gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Acehan, “Önceden planlandığı için sportif faaliyetleri düzenliyoruz. Aşık atma oyunu bizim çocukluğumuzda Çubuk’ta oynanan bir oyundu. Buna benzer yüzük oyunu gibi, gökberi gibi, cirit gibi Orta Asya’dan Anadolu’ya taşıdığımız oyunlardır. Ben bu oyunların insanları daha çok sosyalleştirdiğine inanıyorum. İnsanı göz göze, karşı karşıya getirdiği oyunlardı. Bu nedenle ben bu oyunları çok önemsiyorum. İnşallah bundan sonra bu oyunlar geleneksel hale getireceğiz’’ diye konuştu.  

Konuşmaların ardından sunucu Bahri Özipek tarafından seyircilere aşık oyunu ve turnuva hakkında bilgi verildi.

Daha sonra takımların eşleme kuraları çekilirken Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın takımlar adına ilk aşıkları atmalarıyla turnuva başladı.

Turnuvanın ilk günkü müsabakalarda Kırgızistan Ulu Pamir takımı 71, 1402 Ankara Çubuk takımı 52, İstanbul takımı 14 ve Gölbaşı takımı ise 13 puan aldı. Kırgızistan Ulu Pamir takımı ilk günün lideri oldu.

Turnuvanın açılışına Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Durmuş Kıran, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Murat Aslan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cüneyt Küpeli, İlçe Halk Eğitim Müdürü Recai Özdemir,  Kırgızistan Büyükelçiliği yetkilileri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.