Ankara Valisi Kılıçlar, Başkan Acehan’ı Makamında Ziyaret Etti

Ankara Valisi Kılıçlar, Başkan Acehan’ı Makamında Ziyaret Etti

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret etti. İlçe ve belediye hakkında bilgi alan Kılıçlar, “Çubuk Ankara’nın yanı başında doğal güzelliğe sahip sakin ve huzurlu ilçesidir” dedi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret etti. İlçe ve belediye hakkında bilgi alan Kılıçlar, “Çubuk Ankara’nın yanı başında doğal güzelliğe sahip sakin ve huzurlu ilçesidir” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü görevini yürütürken Ankara Valiliğine atanan Mehmet Kılıçlar, Çubuk’a gelerek Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret yaptı.

İki gün üst üste ilçeye gelen Vali Kılıçlar’ı belediye başkanlık binası önünde Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcıları H. Hüseyin Karakuş, Zeki Metin, Şükrü Acıelma, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri karşıladı.  

2img_5510.jpgİlçenin tarihi evleri, mesire yerleri ve yaylaları hakkında bilgi veren Başkan Acehan, proje aşamasında olan bazı projeler hakkında da görüş alış verişinde bulundu.  

Özellikle 1402 Ankara Savaş’ından yola çıkarak ilçede turizmi hareketlendirmek istediklerini aktaran Başkan Acehan, “Bizim hedefimiz tarihi ve doğal güzelliklerimizi de değerlendirerek ilçemizdeki turizmi hareketlendirmektir. Bu konuda sizin de desteklerinizi ve katkılarınızı alarak çalışmalar yapmak istiyoruz. Bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurumlarımızla görüşüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte ortak çalışmalara imza atarız. Üniversitesiyle, doğal ve tabi güzellikleriyle, her geçen gün gelişen ve büyüyen tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomisiyle tercih edilen bir ilçe olmak yolunda hızla ilerleyeceğiz. İnşallah sizin önderliğinizde Çubuk’ta her geçen gün güzel gelişmeler yaşanmaya devam edecektir” diye konuştu.

2img_5523.jpgPanorama1402 için destek istedi

Ankara Savaşı’nın geçtiği bölgede yapılacak Panorama 1402’yi Türk Dünyasına kazandırmak için Vali Kılıçlar’dan destek isteyen Başkan Acehan, “İki Türk devleti arasında geçen tarihin en kanlı meydan savaşlarından olan 1402 Ankara Savaşı’nı anlatan ve canlandıracak ‘Panorama 1402’yi savaşın yaşandığı alanda yapmak istiyoruz. Bu proje Türk Dünyası’nı bir araya getirirken, ilçemizde de turizmi ve dolayısı ile ekonomiyi canlandıracak” dedi.

Bölgeyi harita üzerinden inceleyen Kılıçlar, “Bu bölgeye özellikle hafta sonu Ankaralıları çekmek gerekir. Bu konuda sizin planladıklarınız önemli, daha neler yapılabilir onlar üzerine de bir çalışma yapalım. Biz bu konularda size her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Sohbet havasında geçen ziyaret Vali Kılıçlar’ın başkanlık binasından ayrılmasıyla sona erdi.

2img_5534.jpg2img_5541.jpg2img_5545.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.