Ankara, Ramazan'a hazır

Ankara, Ramazan'a hazır

Ankara'daki belediyeler, ''11 ayın sultanı ramazan'' için hazırlıklarını tamamladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayının birlik ve beraberlik içerisinde, toplumsal kaynaşma ruhuyla yaşanması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Geçmiş ramazanların nostaljisini yaşatmayı hedefleyen belediye, organizasyon için Altınpark'ı seçti. Bu alanda oluşturulan dev çadırda ünlü sanatçıların konserleri, şiir dinletileri, edebiyat ve fikir sohbetleri, tiyatro oyunları, mehter konserleri, Karagöz-Hacivat, geleneksel temaşa sanatları, hediyeli yarışmalar ve birbirinden renkli gösteriler, Ankaralılar'a ramazan havası yaşatacak. Ayrıca, kurulacak çarşıda, kitapçıların, yöresel yemeklerin, geleneksel el sanatlarının yer alacağı stantların yanında ramazan nostaljisini yaşatacak macuncular, pamuk şekerciler, kestaneciler, mısırcılar yer alacak.

Belediye, bu yıl da ramazan ayı süresince engelliler için özel iftar çadırı oluşturdu. Engelliler, Sincan Aile Yaşam Merkezi önünde kurulacak yemek çadırında oruçlarını açmaları için araçlarla evlerinden alınarak getirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin iftar çadırı ve yemek merkezi kuracağı yerler şöyle:

''Altındağ'da Hüseyin Gazi Mahallesi Hüseyin Gazi Kültür Merkezi, Siteler girişi üst geçit ayağı, Çankaya'da AŞTİ içi, Güvenpark, Abdi İpekçi Parkı, Etimesgut'ta Elvankent Gimsa arkası, Gençlik Parkı Tren Gar önü, Keçiören'de Kuyubaşı Gökçek Parkı girişi, Gazino Otobüs Hareket Noktası, Pursaklar Merkez, Mamak'ta Akdere M. Ali Altun Parkı yanı, Abidinpaşa Makromarket yanı, Elmadağ merkez, Sincan'da Lale Meydanı, Yenimahalle'de Ostim metro istasyonu yanı, Demetevler Onkoloji Metro durağı otoparkı, Şentepe son durak pazar yeri önü, Gölbaşı'nda merkez, Akyurt'ta Beyazıt Mahallesi belediye binası yanı, Çubuk'ta Yavuz Selim Mahallesi Edebali sokak ile Atatürk Parkı yanı, Kalecik'te İstasyon Caddesi belediye iş hanı, Kazan'da belediye yanı, hükümet konağı arkası, Bala'da pazar yeri.''

İLÇE BELEDİYELER

Çankaya Belediyesi, Toplumsal Dayanışma Merkezi (TODAM) aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı yardımları ramazan ayında da sürdürecek. Ramazan ayının ruhuna uygun kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılacak ilçede, Zabıta Müdürlüğü aracılığıyla ilçe dışından gelen dilencilere karşı sıkı denetim uygulayacak.

Mamak Belediyesi yaklaşan ramazan ayı öncesi hazırlıklarına hız verdi. Belediye, bölgedeki camilerde temizlik çalışması başlattı. Camiler, Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 3'er kişilik 2 ekiple temizlendi. Halılar yıkandı, pencereler, kapılar ve duvarlar temizlendi.

Mamak'ta 5 ayrı noktasına iftar çadırı kurulacak. Çadırlarda, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği iftar verilecek. Mamak pazar alanında kurulacak festival alanında Hacivat-Karagöz ve Meddah gösterilerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve tasavvuf konserleri gerçekleştirilecek. Belediye Kent Tiyatrosu tarafından Mamak Kültür Merkezi'nde çeşitli orta oyunlar sahnelenecek.

GÖLBAŞI SAHİL PARK'TA ŞENLİK

Gölbaşı Belediyesi, Sahil Parkı'nda çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Gölbaşılı vatandaşların, 45 gün boyunca iftar sonrası vakitlerini hoşça geçirebilmeleri için çeşitli organizasyonlar düzenlenecek. Hacivat-Karagöz gösterileri, açık hava tiyatro gösterileri, yerel sanatçılardan konserler, belediye konservatuvar öğrencilerinin vereceği tasavvuf müziğinden örneklerin yanı sıra tüm ramazan ayı boyunca çocuklar için lunapark kurulacak.

Etimesgut Belediyesi, belediye binası yanında iftar çadırı kuracak. Belediye, tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine gıda yardımlarında bulunacak. Gıdalar ailelere bizzat belediye personeli tarafından ulaştırılacak. Gıda paketleri içerisinde bir ailenin 1 aylık ramazan ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler yer alacak. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan Bayramı için giyim yardımı yapılacak.

Ramazan öncesinde 360 genci Çanakkale'ye gönderen Etimesgut Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri için Konya'ya gezi düzenleyecek.

Yenimahalle Belediyesi de iftar çadırı kuracak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımında bulunacak. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimlerini sağlamak amacıyla ramazan ayı öncesinde özellikle imalathanelere yönelik denetimlerini arttırdı.

Keçiören Belediyesi de, ramazan etkinlikleri kapsamında ilçenin muhtelif yerlerine iftar çadırları kuracak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımında bulunacak.

Altındağ Belediyesi, Hamamönü'nde nostalji dolu bir ramazan etkinliği düzenleyecek. Hamamönü'nün, tarihi evleri ve sokaklarıyla başkentin en köklü yerleşim alanlarından biri olması sebebiyle, ''yüksek sesli müzik yayını yapılmayacak, ortalığı yiyecek kokularının ve seyyar satıcıların basmadığı'' etkinlikler düzenlenecek.

Sincan Belediyesi, her hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri Lale ve Yenikent Meydanı'nda yapılacak olan etkinliklerle birbirinden ünlü konukları halkla buluşturacak.

21 Ağustos cuma günü Lale Meydanı'nda Engin Noyan'ın söyleşi programıyla başlayacak olan etkinlerde, ramazan boyunca çeşitli tarihlerde söyleşileriyle Ahmet Yenilmez, Reha Yeprem, Yaşar Alptekin, konferanslarıyla Prof. Dr. Taşkın Tuna, Vehbi Vakkasoğlu, hitaplarıyla Dursun Ali Erzincanlı, stand-up şovlarıyla Atalay Demirci, Recep Demirkaynak ve şiirleriyle Serdar Tuncer sahne alacak. Öte yandan, Karagöz-Hacivat oyunları da her gün saat 20.30'da Lale ve Yenikent Meydanı'nda çocuklar için sahnelenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.