Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından"Başkent Market" Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından"Başkent Market" Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından bir proje daha hayata geçirildi. Proje kapsamında Ankara'nın Etimesgut ilçesinde ilk "Başkent Market" açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından oluşturulan projede, kırsal kalkınmayı destekleme kapsamında Ankara'nın Etimesgut ilçesinde "Başkent Market" açıldı. Başkan Yavaş, kadın kooperatiflerinden ve çiftçilerden ürünleri Halk Ekmek bünyesinde satın alarak tüketicilerle Başkent Market aracılığıyla buluşturuyor.

Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde, markette sıkı önlemler alındı ve ateş ölçümü ile sosyal mesafe kurallarına uyuldu.

ÜRÜNLER HEM DOĞAL HEM EKONOMİK

Kadın kooperatifleri ve birliklerden Halk Ekmek tarafından alınan ürünler, hem doğal hem de ekonomik olarak tüketicilerle buluştu. Bal, pekmez, bazlama gibi birçok el emeği ürünün satıldığı markette yöresel ürünler oldukça ilgi topladı. 

ET VE ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİNE DE ULAŞABİLİRSİNİZ

 

Beypazarı kurusu, Ayaş salçası ve Çubuk turşusu gibi yöresel lezzetlerle beraber her türlü bakliyat ve et de markette bulunuyor. Bu proje ile birlikte Yavaş'ın bir diğer projesi "Et Market" için de harekete geçilmiş oldu.

Ankara’da hayvancılık yapan çiftçilerden büyükbaş hayvanlar satın alındı ve marketin kasap reyonunda ekonomik fiyatlarla tüketiciyle buluşturuldu. 

FARKLI İLÇELERE DE AÇACAĞIZ

Başkent Market'in ilk şubesi Ankara'nın Etimesgut ilçesine açıldı ve amaç olarak da kırsal kalkınmayı destekleme belirlendi. Ankara Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Dervişoğlu, şu sözleri dile getirdi:

“Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bize verdiği en önemli görevlerden bir tanesi Başkent Market’in kurulmasıyla ilgili çalışmalardı. Kırsal kalkınmaya hizmet etmek amacıyla maketimizin tüm ürünlerini Ankara çevresinde kurulmuş kooperatiflerden aldık. Satışa sunduğumuz ürünlerin birçoğu da Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen ürünler. Mağazalarımızın sayısını kısa sürede farklı ilçelerde yaygınlaştırarak, yerel ürünlerin satış potansiyellerini yükseltmek istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum