HAYVANCILIK OSB ALTYAPI EKSİKLERİNİ TAMAMLADI

HAYVANCILIK OSB ALTYAPI EKSİKLERİNİ TAMAMLADI

Besiciliğe modern, sistematik, hijyenik ve sağlıklı bir üretim yaklaşımı getirmek adına kurulan Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB’de, büyükbaş hayvan kapasitesi büyük ölçüde arttı. OSB, bölgede üretimin aksamaması için altyapı eksiklerini de tamamladı.

Haber: TUĞÇE SAĞDIÇ

Başkentin Çubuk ve Akyurt ilçelerinde besi amacıyla yetiştirilen yaklaşık 20 bin büyükbaş hayvanı belli bir bölgede toplayarak günümüz tekniklerine uygun modern besiciliği teşvik etmek,  hayvancılığın bu iki ilçedeki gelişimini sağlamak, daha sağlıklı ve verimli, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen hijyenik bir ortamda et üretimini artırmak gibi önemli hedefler çerçevesinde kurulan Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB, uluslararası bir havaalanı niteliğine kavuşan Esenboğa Havalimanını, çevre kirliliği ve pis kokulardan kurtarmak için de önemli bir misyon üstleniyor. OSB, kirlilik ve kokuyu bu bölgeden uzaklaştırılacak olan besi ahırlarına alternatif alanlar oluşturmak amacıyla da büyük gayret sarf ediyor.

850 BAŞ SIĞIYOR
Toplam 117 parselden oluşan OSB’de, bu parsellerden 92 adedi besi ahırı, 11 adedi ise muhtelif sanayi parseli olarak ayrılmış durumda. Kalan 14 parsel ise karantina alanı, arıtma tesisi ve diğer ortak kullanım alanları ile yeşil alanlar ve sağlık koruma bandını kapsıyor. Söz konusu 90 besi işletme alanında 50 adet 100 başlık, 34 adet 250 başlık, 6 adet ise 500 başlık alan yer alıyor. Bununla birlikte 21 adet besi işletme alanını üreticilere tahsis eden Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB’de üreticiler peşinat miktarını ödedi. Bu eksende üreticilerin en kısa zamanda inşaat faaliyetlerine başlayabilmesi adına idare tarafından parsel köşe noktalarının aplikasyonları yaptırıldı.

14 RUHSAT ONAYLI OSB

Son dönemde üreticilere destek olmak için kolları sıvadı. Üreticilere üst yapı desteği sağlamak amacıyla TKDK İpard yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. Bölge üreticilerinin TKDK desteklerinden ve hayvan destek kredilerinden yararlanabilmesi için gerekli şartların sağlanması çalışmaları için de start verildi. Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB’de yer alan 8 besi işletme alanı için toplamda 14 yapı ruhsatı onaylandı. 4 besi işletme hayvan alımına başladı ve böylece OSB’nin toplam büyükbaş hayvan kapasitesi 1.200’e ulaştı.

ÇUBUK OSB ARI GİBİ OSB

Giriş kısmında güvenlik kameraları ve kara yolu kavşağında PTS kamera sistemleri aktif olarak çalışıyor. Ayrıca Özel Güvenlik Faaliyet İzin Belgesi kapsamında TAV Güvenlik Hizmetlerinin personeli, güvenliği 7/24 sağlıyor. Bölge Müdürlüğünün sevk ve idaresi için gerekli olan idari binanın inşaatı tamamlandı ve faaliyete geçti.  Bölgenin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla terfi merkezi ve pompa istasyonu eksiklikleri tamamlandı. Toplam 30 kilometre uzunluğunda içme suyu şebeke hattına su verildi. Elektrik ve çevre aydınlatma trafolarının bakım ve tamiri tamamlandı. Böylelikle 255 hektar alanlık bölgenin tamamında elektrik ve içme suyu hatları eksiksiz olarak çalışıyor.

 https://www.sanayigazetesi.com.tr/sanayi/altyapi-eksiklerini-tamamladi-h26586.html

Sanayi Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.