Alt Yapı Çalışmaları Denetimsiz Yapılıyor

Alt Yapı Çalışmaları Denetimsiz Yapılıyor

İlçedeki alt yapı çalışmaları denetimsiz yapılıyor. Plansız-programsız çalışmalar hem çevreye ve hem de ilçe ekonomisine zarar veriyor.

Şuayip YAMAN

           

 

            Geçtiğimiz günlerde Çarşı İçi’ndeki Belediye Hizmet Binası’nın PTT Caddesi girişinde alt yapı çalışması (yeni su şebekesi) yapan şirket elemanları çalışma esnasında kanalizasyon borusunu patlatmışlar. Çevre bir anda pis atıklarla dolmuş. Mikroplar her tarafa yayılmış. Gerekli önlemler alınmadığı için vatandaşlar ve araçlar bu mikroplara basarak geçiyormuş..

2.20101115225103.jpg

 

            Konuyla ilgili olarak sağduyulu vatandaşlar ve özellikle çevre esnafı ilgili şirket elemanlarını uyarmışlar ama onları dinleyen kim. Şirket çalışanları kendilerini uyaran vatandaşlara, “istediğiniz yere gidin, şikayet edin, biz işimizi yapıyoruz!..” diye cevap vermişler.

 

Çalışma alanında genel olarak koruma bandı, güvenlik şeridi ve de uyarıcı ikaz işaretleri yok. Olanlarda göstermelik. Zaman zaman kepçelerin altından geçen insanlar görüyorum. Allah vermesin her an başlarına büyük bir kaza gelebilir.  

 3.20101115225125.jpg

            Bu tür aksaklıklar Yaz boyu devam etti. Alt yapıyı alan şirket elemanları cadde ve sokaklarda içme suyu, yağmur suyu kanalı ve kanalizasyon çalışmaları yapıyor. Onları suçlayacak değilim. Onlar işlerini yapıyor. Çalışmalar esnasında ise nerede ne olduğunu bilmedikleri için zaman zaman çatlak ve patlaklar oluşuyor. Çalışmalar esnasında bir yerde bir çatlak veya patlak olursa vatandaşlar tarafından Belediye Fen ekipleri çağrılıyor. Onlar duruma müdahale ediyor. Oysa cadde ve sokaklarda nerede ne var bunları Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çok iyi biliyor. Peki, şirket araçları çalışırken Belediye Fen İşleri elemanları da onlara nezaret etse, yahut çalışmalar onların nezaretinde yapılsa onları zaman zaman uyarsa, daha iyi olmaz mı, zarar daha aza indirgenmez mi?

 

            Belediye yetkililerinin, “bu bizim işimiz değil” diye bir lüksü olabilir mi? Çünkü aksaklıkları hep onlar düzeltmek zorunda…

 

            Yine Cengiz Topel Caddesi ve Kıbrıs Caddesi’nde yapılan alta yapı çalışmaları çevre esnafını Canından ve malından bezdirmiş, kime dokunsanız bin ah çekiyorlar!..  Mağdurları oynuyorlar.. Bu çalışmalar ne zaman bitecek? Bu gidişle en az 2-3 yıl daha yollar köstebek yuvası gibi olacak. Yağmur ve kar yağdığımda da Çubuk halkı çamurla yaşamaya alışacak…

 

            Çalışmalar esnasında kimi zaman da irili ufaklı çukurlar oluşuyor. Buralarda gerekli ikaz levhaları olmadığı gibi gerekli önlemler de alınmadığı için araçlar düşüyor. Maddi hasarlar meydana geliyor.

 

            Yetkililerden, “ne sızlanıyorsunuz size hizmet getiriyoruz. Şimdiye kadar beklediniz, biraz daha bekleyin!..” dediklerini hissediyorum. Hizmetler hiç gelmez, geldiği zaman da aşure çorbası gibi olur… Ne diyelim Çubuk’un kaderi bu..

 

            Büyükşehir alt yapı hizmeti veriyor. Çubuk Belediyesi denetim yapmıyor. Sonuçta vatandaş mağdur ediliyor ve birtakım şeyler kaybediyor. İyi güzel de vatandaşı mağdur etmeye kimin hakkı var? Vatandaşı canından, malından bezdirerek hizmet verilmez. Böyle giderse Çubuklular bu çileyi birkaç yıl daha çekecek gibi görülüyor gibi !.. Çünkü hala alt yapısı değişecek sokak ve caddeler hala mevcut, sırada daha doğalgaz döşenmeyen yerler ganimet gibi. Bu gidişle her yer kazı kazana dönüşecek!.. Belediye yetkililerine önemle duyurulur…     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.