“Alkolsüz Parfüm Yolda”

“Alkolsüz Parfüm Yolda”

Çubuk’ta taekwondo antrenörü olan Raziye Ağören, Türkiye'nin ilk doğal cilt bakım ürünleri patentini Başbakan Tayyip Erdoğan'ın elinden geçtiğimiz haftalarda almıştı.

Hazırlıklarına ve çalışmalarına ara vermeden devam eden Ağören; yakında, beklenen alkolsüz parfümü piyasaya çıkarmayı planlıyor. İçinde hiçbir şekilde alkol ya da kimyasal katkı maddesi bulunmayan ve çiçeklerden üretilen parfümün piyasaya çıkma hazırlıkları son aşamaya geldi. Yakında piyasaya çıkacak olan parfüm, hem kadınlara hem de erkeklere yönelik olacak. Aile olarak taekwondo ile uğraşan Ağören, İngiltere"den talep olduğunu ifade etti. Hafif kokusuyla dikkat çekecek olan parfüm, piyasaya çıktıktan sonra iç piyasanın haricinde, hem Ortadoğu hem de Batı ülkelerine ihracatı da hedefleniyor.

“Patenti Başbakan Erdoğan Verdi”
Raziye Ağören' in ürettiği Ellora, cilt bakım ürünleri o kadar doğal ki yenilebiliyor. Doktorların önerdiği bu ürünler eczanelerde satılıyor.
Yüzde yüz doğal cilt bakım ürünleriyle gündeme gelen Ağören"in, bu ürünleri hem Avrupa hem de Türkiye'de test edilip onaylanmış. Eczanelerde doktor önerisiyle satılan bu ürünleri, sağlıklı ve güzel ciltlere sahip olmak isteyenler tercih ediyor. Bu doğal bakım ürünleri, kendisine doğal bakım yapmak isteyen Ağören'in kişisel merakı sonucu keşfedilmiş. Doğal ürünlerle beslenmeyi, az yemeyi ve spor yapmayı bir yaşam şekline dönüştüren Ağören, cilt bakımını da kendi ürettiği bitkisel ürünleri kullanarak yapıyor. Otlardan ve baharatlardan elde ettiği su ve özlerle kremler, tonikler yapıp kullanıyor. Ağören'in bu ilgisi eşine de yansımış. Uzun yıllar araştırmalar ve denemeler yapmışlar. Ve sonuçta Avrupa Birliği onaylı ve Türk Patent Enstitüsü tarafından ödüllendirilen Ellora doğal cilt bakım ürünlerini üretmişler. Eşini kısa bir süre önce kaybeden Ağören, 2002 yılından beri bu ürünlerin patentini almak için uğraşıyormuş. Şimdi GATA ve Ankara Numune hastanelerinde açık yaraların tedavisinde kullanılan bu ürünleri eczanelerde bulmak mümkün.

Hem Yenebiliyor, Hem de Maske Olarak Yüze Sürülebiliyor
Ağören, bal ve 20 çeşit baharat ve bitkiden oluşan cilt bakım maskesiyle bir cildin sağlıklı bir görünüme kavuşacağını söylüyor. Cilt sıkılaştırıcı losyonunun ise cildi sıkılaştırmanın yanı sıra botoks etkisi yaptığını iddia ediyor. İddiasına da kanıt olarak kendi cildini gösteriyor. 1969 doğumlu olduğunu ama daha genç gösterdiğini, cildinin çok sağlıklı ve botoks yapılmış gibi dinç olduğunu belirtiyor. Zaten yaptığı cilt bakım ürünlerinin üretimine çevresindeki insanların cildi için ne kullandığını sorması ve almak istemesiyle başlamışlar. "Bu ürünler hakkında anlattıklarıma beni görünce ancak inanıyorsunuz. Bu ürünleri kullandığım için cildim gayet sağlıklı." diyor.

Türk Patent Enstitüsü"nün verdiği patent ödülünü Başbakan"dan almak Ağören"i gururlandırmış. Fakat sonrasında yaşadıkları şaşırtmış. Patent ödüllerinin dağıtıldığı gün Ağören"le birlikte birçok kişi ödül aldı; ama medyanın en çok Ağören ilgisini çekti. Çünkü Ağören diğerlerinden farklıydı, başörtülüydü. İlginç olansa basının patent ödülü alan doğal cilt bakım ürünleri ile değil henüz deneme aşamasında olan doğal ve alkolsüz parfümle ilgilenmesi. Hatta canlı yayında bu parfümün helal olup olmadığını sorarak onu bunaltmışlar. Doğal parfüm kullanma isteğiyle ürettikleri bir ürünü, hacı yağına alternatif diye küçümsemişler. Ağören, ödül törenine gitmeden önce yerel bir televizyonda çalışan arkadaşının uyarısından dolayı böyle bir tepkiye hazırlıklı olduğunu söylüyor. Çünkü arkadaşı “Basın senin patent almanla veya ürünlerinle değil, başörtülü olmanla ilgilenecek, her türlü habere alışkın ol.” demiş. Yaşadıklarını şaşkınlıkla karşılayan Ağören, her şeye rağmen ürünlerine her zaman güvendiğinin altını çizdi.

Ellora şampuan; Yüzde yüz doğal ürünlerden yapılan bu şampuan yapılan araştırmalar sonucunda saçı uzattığı, saç diplerinde oluşan hastalıkları ve kepeği önlediği, saçın rengini parlattığı saptanmış.
Pişik kremi; Bu krem GATA ve Numune hastanelerinde hastalarda denenmiş. Pişikleri hemen iyileştirdiği gibi ciltte oluşan yaraları da, hamilelik, şişmanlama ve zayıflama sonucu oluşan cilt çatlaklarını da iyileştiriyor. Sivilcelerde ve çıbanlarda kesin çözüm sağlıyor.
Sıkılaştırıcı tonik; Cildi sıkılaştırıyor ve botoks etkisi yapıyor.
Bakım maskesi; Siyah noktaları yok ediyor. Cildi gençleştiriyor ve bakım yapıyor.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum