Akyurt Zirveye Koşuyor.

Akyurt Zirveye Koşuyor.

Daha önce çubuk'a bağlı olan bir belde konumundayken bugün türkiyenin en hızlı gelişen ilçesi konumuna yükselen Akyurt hız kesmeden gelişmeye devam ediyor.

Yatırım'da ve Sosyal alanda Çubuk'tan bir adım önde olan Akyurt ,İktdar'ın nimetlerin'den faydalanmaya devam ediyor.Akyurt'un gelişmesin'de Sivil toplum örgülrinin'de rolü çok büyük.Çubuk'ta derneklerin kapıları kapalı duradursun,Akyurtta Bir araya gelerek (AKİMDER)i Kuran sivil toplum kuruluşları dernekler ilk raporlarını Akyurt Belediyesine sundular bile.Bir diğer Yenilik ise İNTERNET EVİ'nin açılmas oldu.Yüz bin nüfuslu bir ilçe böyle bir imkan'dan yararlanamamış'ken Akyurt halkı internet'le tanışmanın keyfini yaşıyor.

İşte Akyurt Kent Konseyinin Akyurt Belediye Meclisine sunduğu rapor.





Akyurt Kent Konseyi Toplantısı 27 Aralık 2007 tarihinde Akyurt Kent Konseyi Başkanı Burhan Yılgın"ın başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ve komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.


Gerçekleştirilen toplantıda Özürlü, Yaşlı ve Kimsesizler Komisyonu, İmar ve Şehircilik Komisyonu, Kadınlar Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu hazırlamış oldukları raporları sundular ve tüm komisyon üyeleri sunulan tavsiyeleri değerlendirdiler.


Sunulan raporlarda yer alan bazı tavsiyeler üzerine, konsey üyeleri Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş"a soru sorma olanağı buldular. Ayantaş Akyurt Belediyesi"ni ilgilendiren ulaşım, çöp ıslahı, doğalgaz, çevre düzeni gibi konularda yöneltilen soruları yanıtladı. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş: “Koneyin Akyurt için önemli kararlar almasını, bizi yönlendirmesini ve halkın taleplerini iletmesini umut ediyoruz. Sunulmuş olan ilk raporlarda belediyemizi ilgilendiren konuları Belediye Meclisi"nde görüşecek ve karara bağlayacağız. Akyurt"un gelişimi için konseye büyük önem veriyoruz.” dedi.


--------------------------------------------------------------------------------

Kadınlar
Komisyonu Raporu
Kadınlar Komisyonu sunmuş olduğu raporun giriş metninde “Verilen hizmetlerin, yapılan icraatların ilçemizin çehresini kısa sürede değiştirmesi nedeni ile belediye başkanına ve ekibine teşekkür ederiz.” denildi.
Kadınlar Komisyonu her alanda var olduklarını belirterek, raporlarını genel konuları içeren bir şekilde hazırladılar.
Rapor Özeti: parkların temizliği, çalışanların halk ile diyoloğunun düzgünlüğü, park olmayan alanlara park yapılması,
Çocukların okul dışında eğitimi için yaz dönemi ve hafta sonlarında sosyal içerikli kursların açılması,
Hanımlar için ev ekonomisi eğitimi, sağlık, sosyal içerikli eğitici kurslar, her mahaleye yürüyüş yolları yapılması, bayanların oturup dinlenebileceği lokal vb. yerlerin yapılması,
Çevre temizliği konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi. Yapı ve inşaat atıklarının denetiminin yapılması,
Ulaşımda yaşanan sorunlara çözüm getirilmesi,
Yeşil alan çalışmalarının yürütülmesi,
Halkımızın kaynaşması için eğlenceler tertiplenmesi.


--------------------------------------------------------------------------------

Tarım ve Hayvancılık
Komisyonu
Tarım ve Hayvancılık Komisyonu hazırlamış olduğu raporda tarım sektörünün ekonomideki önemine değindi ve raporda “tarımın gelişmesinde gözardı edemeyeceğimiz bir konu çevre düzeni gerçeğidir.” denildi.
Raporda ilçenin genel durumu, tarımsal durumu, tarımsal üretim, tarımsal alet ve makine durumu, hayvan sayısı gibi konularda veriler sunuldu. 247.746 dekar olan ilçe alanının 136.178 dekarının tarım alanı olduğu belirtildi.
Rapor Özeti: Çevre düzeni planlarının hazırlanması,
Çevre planına dayalı bir fiziki arazi kullanım planı olmadan tarım ve hayvancılık sektöründe her zaman sıkıntılar ve problemler yaşamamız kaçınılmaz olacaktır.
Yanlış arazi kullanım kararları; plansız kentleşme, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, jeolojik sakıncalı alanların iskana açılması, doğal ve tarihi değerlere sahip alanların korunamaması, kirlilik (hava, su toprak) gibi önemli çevresel sorunların ortaya çıkmasına neden olacak, belki de tek sebep olarak tarım ve hayvancılık gösterilerek bu sektörden vazgeçilmesi noktasına gelinecektir.



--------------------------------------------------------------------------------



İmar ve
Şehircilik Komisyonu
Sunulan raporda “gelecek dönemlerde yapılacak olan imar çalışmalarının aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurularak yapılması komisyonumuz tarafından tavsiye olunur” denilerek şu görüşlere yer verildi:
Yeni yapılan imar çalışmalarda deprem yönetmelikleri göz önünde bulundurularak, olabilecek depremlerde yıkıcı etkiyi en aza indirmek amacıyla, yapılaşmanın düz ovadan ziyade tepe yamaçlarına kaydırılması. Böylelikle verimli arazilerinin korunacak olması,
Yapılacak imar çalışmalarının en az 50 yıllık gelişmeler göz önüne alınarak yapılması,
Yeni bir imar çalışması yapmadan önce, çok detaylı ve araştırılarak yapılmış olan imar çalışmaları örneklerinin incelenmesi,
Yapılacak parsellerin çok daha yüksek katlı binalara uygun olarak tasarlanması,
Oluşturulacak imar parsellerinin eskiye nazaran daha büyük tutulup, inşaat oturumunun yüzde olarak daha az olması,
Şehir planlamasında müstakil konutlar ve çok katlı konutlar olarak birbirinden farklı bölgeler oluşturulması.


--------------------------------------------------------------------------------

Hukuk ve Demokrasi
Komisyonu Raporu
Komisyon raporunda “ Akyurt, Ankara"ya olan yakınlığı, sanayisi, doğalgazı, havasının temizliği ile yoğun göç almakta ve hızla gelişmektedir. Ancak hızla gelişen ilçede gelişim hızı ile orantılı pek çok sıkıntı yaşanmaktadır.” denilerek şu görüşlere yer verildi;
Hukukçular olarak yaşadığımız en büyük sıkıntı mülkün temeli adaletin tecelli olan adliyemizin içler acısı durumudur. Artan iş yüküne rağmen ihtiyaca cevap vermekten uzak mekanı ile görenlere “adalet burada mı dağıtılmaya çalışılıyor.” dedirtmektedir...
İnşaatı halen süren yeni hükümet binasında, adliye için bir blok ayrıldığı yetkililerce belirtilmektedir. Ancak yaptığımız harici araştırmada adliye için ayrılan kısmın şu andaki alandan daha büyük olmadığını öğrenmeiş bulunmaktayız...
Bizler ilçenin adalet dağıtılan adliyesinde yaşanan sorunları yakından bilen ve yaşayan avukatlar olarak mevcut adliye binasının ve yine yapılan hükümet binasında adliyeye tahsis edilecek katın, uzun vadede ihtiyaçlara cevap veremeyeceğini bu sebeple müstakil bir adliye binasına ihtiyaç olduğunu belirtmek isteriz...


--------------------------------------------------------------------------------

Kent Konseyi
Özürlü-Yaşlı
Kimsesizler
Komisyonu
Komisyon raporunda şu görüşlere yer verildi;
Düzgün kaldırımlar ve çevre düzeni,
Sokaklarda ışıkların düzenli yanması,
Otobüslerle ilgili seferlerin düzenli olması,
Otobüs düzeneğinin , yaşlı-kadın-engelli gibi gruba uygun düzenlenmesi,
Halk ekmek bayilerinin olması,
Yaşlıların sağlık kontrollernin yapılabilme olanaklarının artması,
Kimsesiz, yaşlı ve özürlü kişilerin tespiti ve yardımların yönlendirilmesi konusunda bilgilenme ve halkı bilinçlendirmek.





AKYURT iNTERNET EVİ AÇILDI


Tüm ülke genelinde 850 ilçede Türk Telekom ve belediyelerin desteği ile açılmaya devam eden “Kamu İnternet Erişim Merkezi” Akyurt"ta Belediye İşhanı No:47"de açıldı. Geçtiğimiz pazartesi günü hizmete başlayan İnternet Erişim Merkezi ücretsiz çalışacak ve hafta içi 10:00-19:00 saatleri arasında, hafta sonu ise 12:00-17:00 saatleri arasında açık kalacak.

Kaynak:Ufuk Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum