AKP'de Adaylar 1 Kasım'ı Bekliyor

AKP'de Adaylar 1 Kasım'ı Bekliyor

AKP'li Tanrıverdi, 29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı resmi başvuru sürecinin 1 Kasımda başlayacağını belirtti..

AKP'li Tanrıverdi, 29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı resmi başvuru sürecinin 1 Kasımda başlayacağını belirtti..


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yerel seçimlerle ilgili olarak, ''Kimilerinin defolu adaylarla yola çıkmaya hazırlandığı ve boş vaatlerle laf cambazlığı yapmaya başladıkları görünmektedir'' dedi.

Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, yerel seçim öncesinde teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. 29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı resmi başvuru sürecinin 1 Kasımda başlayacağını belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Henüz bu konuda diğer siyasi partilerin açıklama yapmadığı görülmektedir. Kimilerinin defolu adaylarla yola çıkmaya hazırlandığı ve boş vaatlerle laf cambazlığı yapmaya başladıkları görünmektedir. Onlar ne yaparsa yapsın, ne derse desin biz AK Parti olarak onların veya diğerlerinin sözlerine veya çalışanlarına göre kendimizi endeksleyen bir parti değiliz. Bizim kendi ilkelerimiz, stratejilerimiz, programlarımız ve projelerimiz var. Dolayısıyla AK Parti, birilerinin yaptığını takip etmek veya onlara göre mevzilenmek, taarruza geçmek gibi bir politika yerine, kendi ilkeleri doğrultusunda politikalarını ortaya koyar. AK Parti'nin başarısının altında bu yatar.''

Toplantıda konuşan AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye'nin uzun yıllar sonra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçildiğini belirterek, bu sonucun AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaların bir sonucu olduğunu söyledi.

''Sorun yaratmayan sorun çözen, düşman edinmeyen dost edinen anlayış içinde dış politika izledik'' diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Öncelikle komşu ülkelerden başlayarak birçok ülke ile sorunlarımızı çözmeye başladık. Sadece ülkeler bazında değil, bölgede de Türkiye'nin gücü artmıştır. Sadece bölgede değil dünyada en hatırı sayılır ülke haline geldik. Birçok ülkenin birçok konuda ilk başvurduğu ülke Türkiye'dir. Türkiye, şu anda dünyanın en büyük uluslararası örgütünün karar organının içindedir. Bundan sonra da Türkiye aynı dış politika anlayışı ile sadece ülkeler nezdinde değil, sadece uluslararası örgütlerde değil, o ülkelerde ve dünyada yaşayan ülkeler üzerinde de etkinliğini devam ettirecektir.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.