Ak Parti 'nin Ankara adayı Melih Gökçek

Ak Parti 'nin Ankara adayı Melih Gökçek

AK Parti, 29 Mart yerel seçimlerinin en önemli konusu haline gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda nihai kararını verdi.

AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda kararını verdi. Açıklamayı, yarın Erdoğan kendisi yapacak. Karara giden yolun perde arkası şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusu, gündemde başka konular olmasına rağmen, Merkez Yürütme Kurulu'nda önceki gün yapılan görüşmelerinin temelini oluşturdu. Bir süreden beri kamuoyunda gündeme getirilen Ankara için adı geçen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ismi üzerinde durulmadı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in adı ise "medyada konuşuluyor" tarzında bir yaklaşımla konuşuludu.

TİRYAKİ, AK PARTİ'Yİ TAŞIYAMAZ

Aday adaylığı için adı geçen ve "Ben varım" diyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki isimleri gündeme geldi. Veysel Tiryaki isminin Ankara için sürükleyici bir isim olmayacağı ve partiyi taşıyamayacağı fikri ağırlık kazandı.

AK Parti MYK'sında iki isim üzerinde durulduğu öğrenildi. Turgut Altınok ve Melih Gökçek. Daha önce Melih Gökçek aleyhinde görüş bildiren MYK üyelerinden önemli bir kısmı, son toplantıda şerhlerini geri çekti. Daha önce, "Artık Melih Gökçek olmasın" diyen MYK üyelerinin "Artık bu saatten sonra Gökçek'in aday olması şart oldu" şeklinde görüş bildirdiler.

GÖKÇEK ARABANIN DİREKSİYONUNA GEÇTİ

Yurt dışı ziyaretine çıkışı öncesinde Esenboğa Havaalanı'nda Başbakan Erdoğan ile görüşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görüşmeden içi rahatlamış olarak çıktı.

Cep telefonunu Özel Kalemi'ne yönlendiren Melih Gökçek, habercilerden uzak kalmayı başardı. Melih Gökçek, uğurlamadan sonra makam aracının direksiyonuna kendisi geçti ve kente döndü.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı yarın saat 11.00'de AK Parti Genel Merkezi'nde açıklanacak. Açıklanacak isim de büyük bir ihtimalle Melih Gökçek olacak.


HABER 7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum