AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI’NDAN CUMHURBAŞKANI’NA MALİ DESTEK...

AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI’NDAN CUMHURBAŞKANI’NA MALİ DESTEK...

AK Parti Çubuk İlçe Teşkilatı üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın seçim kampanyasına destek olmak amacıyla bağış yaptı.

Şuayip YAMAN                                                                                            

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN ve Belediye Başkan Yardımcıları başta olmak üzere AK Parti Çubuk İlçe Teşkilatı mensupları, Kadın Kolları teşkilatı mensupları ve Gençlik Kolları teşkilatı mensupları ile çok sayıda vatandaş Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası Şubesi önünde toplanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın seçim kampanyasına destek olmak amacıyla bağışta bulundular.

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN bağışın yapılacağı Ziraat Bankası’na AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayları Arife Düzgün POLAT (5. sırada) ve Zeynep YILDIZ (6. sırada) ile birlikte geldi.

Partililer ile vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı adaylarına seçim sürecinde devletten bir destek yok.

Burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a mali destek için toplanmış bulunuyoruz. Sembolik olarak önce biz bağış yaparak destekte bulunacağız. sonrada sizler destek vereceksiniz. Çünkü modern ve gelişmiş ülkelerde böyle yapılıyor.

Yatırılan para miktarının hiçbir önemi yok. Önemli olan gönül birlikteliğini göstermektir dedi.

 

Başkan Dr. ACEHAN konuşmasının ardından Banka’ya girerek bağışını yaptı. Ardından da diğer partililer bağışlarını yapmaya başladılar.

 

Bağışın ardından açıklamalarda bulunan İlçe Belediye Başkanı Dr. ACEHAN, İlçe Teşkilatı olarak Cumhurbaşkanına destek vermek için bankalara para yatırdıklarını belirterek, "Bütün ilçelerde arkadaşlarımız bankalara gitti. Herkes kendince karınca, kararınca yardım etmeye çalıştı.

 

Burada daha önce de belirttiğim gibi miktarın gerçekten de hiçbir şekilde önemi yok. Burada önemli olan gönül birlikteliği. Bizlerde bu gönül birlikteliğini şu an Çubuk’ta bütün ilçelerde Cumhurbaşkanımıza destek için bir araya geldi.

Allah Cumhurbaşkanımızın yolunu, bahtını açık eylesin. İnşallah 24 Haziran günü hep birlikte zafere ulaşırız ve 25 Haziran sabahı da bu coşkuyu hep birlikte Türkiye olarak yaşarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her türlü desteği vermek istediklerini belirten AK Parti Teşkilat mensupları ve Cumhurbaşkanını seven vatandaşlar, “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adaylara dönük bu çalışmalarda biz de kendi adayımız olan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a her yönlü desteğimizi vermek için burada toplanmış bulunuyoruz.

 

Yeni dönem Türkiye için oldukça önemli. Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da milletten alacağı büyük destekle tekrar yoluna devam edecek, bizlere yön verecek, ülkemizi daha da yüceltecek. Bizler de onun yol arkadaşları olarak, onu sevenler olarak bu desteğimizi tekrar ortaya koyuyoruz” dediler.

 

Çubuk AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ise, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek desteği vermek için çalışmalara başladık.

 

Seçim çalışmalarımızı çoktan başlattık. Milletvekili adaylarımız belirlenince de çalışmalarımıza biraz daha hız verdik. Adaylarımız, Milletvekillerimiz ve Bakanımızla birlikte hepimiz sahalardayız.

 

Çubuk’tan Cumhurbaşkanımıza en yüksek desteği verme sözüyle yola çıktık. Allah Cumhurbaşkanımızın yolunu açık eylesin. Bizler her zaman onunlayız, yine en yüksek oyu veren illerin başında yer alacağız inşallah.” diye konuştular.

 

Akan sular durulmaz. Ak Kadınlar yorulmaz sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden AK Parti Kadın Kolları üyeleri,”Amacımız ilçede AK Parti’nin oylarını en yüksek seviyeye çıkartmak” dediler...

 

AK Parti Çubuk İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Lokman KILIÇ ise 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanına destek için bugün maddi destek kampanyası kapsamında bankalara para yatırdıklarını kaydederek, Halkımızın da ilgisi buna son derece yüksek. Biz Cumhurbaşkanımızın sadece manevi olarak değil maddi olarak da yanında olduğumuz göstermek için buradayız.

 

Bu kampanyanın amacı her ne kadar maddiyat olarak da gözükse de aslında Cumhurbaşkanımızın her zaman yanında olduğunu göstermek için bugün bir araya geldik.

 

Cumhurbaşkanımız bizim için sadece bir lider, bir genel başkan değil bizim sevdamız, aşkımız. Biz sevdamızı, aşkımızı buradan bir kez daha dünyaya ilan etmek için bir araya geldik. Biz bunu bir vatandaşlık olarak görüyoruz diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanına mali destek kampanyası sonrası

 

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayları Arife Polat DÜZGÜN ve Zeynep YILDIZ, AK Parti Çubuk İlçe teşkilatı üyeleri ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiler; Esnafa hayırlı işler dileyerek, sorunlarını dinlediler, destek istediler.

 

Cumhurbaşkanı adaylarına devletten mali destek yok...

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilgili kanun uyarınca Cumhurbaşkanı adayları, adaylığın kesinleşmesinden seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar geçen dönemde bağış alabilecek.

 

Adaylara, yabancı devletlerden, uluslar arası kuruluşlardan, tüzel kişilerden  ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek kişilerden bağıl ve yardım yapılmayacaktır.

 

Adaylar sadece nakdi yardım alabilecek ayni yardım kabul edilmeyecektir.

Bir kişinin her bir adaya yapabileceği nakdi yardım miktarı, her nir tur için en yüksek devlet memuruna mali haklar kapsamında fiilen yapılmakta olan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı olan 13 bin 916 lirayı geçemeyecek.

 

Bağış ve yardımlar, veraset ve intikal vergisinden muaf olacak. Adaylar ödünç niteliğinde para kabul edemeyecek.

 

Adaylar 2 bin liraya kadar nakdi yardımları makbuz karşılığında ve aynı gün seçim hesabına yatırmak üzere alabilecek. Bu miktarın üzerindeki nakdi yardımlar ise adayların “Seçim hesabı” olarak açtırdıkları ve YSK’ya bildirdikleri bir banka hesabına, bağış yapan yapan tarafından yatırılacak.

 

Bağış ve yardımlar sadece seçim harcamalarında kullanılacak ve başka bir amaç için tahsis edilemeyecek.

 

Adaylığın kesinleşmesinden seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar geçen dönemde bağış ve yardımlar ile yapılan harcamalar YSK tarafından tasdik edilen listelere kaydedilecek.

dscn6569-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.